Home Nieuws Analist Ronald de Boer wijst naar Xavi Simons: ‘Het is triest dat...

Analist Ronald de Boer wijst naar Xavi Simons: ‘Het is triest dat dat gebeurde’

23464
0

Voor veel PSV fans kwam het vertrek van Xavi Simons vrij onverwacht. Het vertrek van de middenvelder naar Red Bull Leipzig zagen velen niet aankomen.

De ongewone transfer van Simons naar de Bundesliga betekende dat de Eredivisie werd ontmanteld en ontdaan van een een geweldig talent, dat hoogstwaarschijnlijk een grote toekomst voor zich heeft. Niet alleen de gemiddelde PSV-fan vond het vertrek van Simons uit Nederland spijtig maar ook de meeste voetbalfans balen van zijn vertrek want de Eredivisie is een attractie armer geworden.

Dat vindt ook Ronald de Boer. De analist voor verschillende zenders vindt het spijtig dat Simons niet meer in Nederland en bij PSV actief is. Er was gedurende het gehele seizoen veel te doen over de scheldpartijen en spreekkoren die Simons ontving in de verschillende Eredivisie-stadions.

Ronald de Boer verwacht niet dat die veelvuldige spreekoren aan het adres van Xavi Simons aanleiding zijn geweest voor het toptalent om te vertrekken uit Eindhoven. Simons keerde middenin de voorbereiding terug naar Paris Saint-Germain. In Parijs werd Simons nog niet gezien als basisspeler en dus wist men de aanvaller weer door te verhuren aan RB Leipzig. De Boer geeft zijn mening daar weer over.

“Of Xavi Simons bij PSV was gebleven als hij niet iedere wedstrijd voor homo werd uitgemaakt? Het is triest dat dat gebeurde, maar ik denk dat zijn vertrek er niets mee te maken heeft”, vertelt De Boer aan Mezza van het Algemeen Dagblad. “Hij wilde naar een andere competitie. Het schelden is trouwens niets nieuws”, aldus de analist.

“Wij kregen altijd te horen: De Boer, je moeder is een puntje puntje puntje. Op mij had dat de uitwerking dat ik nog meer wilde laten zien wat ik kon. Een soort middelvinger richting randdebielen. Nogmaals: mensen nemen geen verantwoordelijkheid, roepen de meest botte dingen”, besluit Ronald de Boer.


Vorig artikelDeze vier talenten zullen PSV waarschijnlijk nog deze week verlaten
Volgend artikelSpurs medium meldt interesse Tottenham Hotspur voor Johan Bakayoko

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in