Home Nieuws Analist Mulder heeft feitenkennis niet op orde | Guus Til jaar na...

Analist Mulder heeft feitenkennis niet op orde | Guus Til jaar na dato van miljoenendeal onderwerp van gesprek

6867
0

Guus Til bleek een jaar geleden meer dan welkom te zijn bij PSV. In de eerste plaats omwille van voetballende kwaliteiten.

PSV trok Guus Til aan omdat de aanvaller specifieke kwaliteiten bezit die eerder Ruud van Nistelrooij en heden ten dagen ook Peter Bosz wel degelijk van pas komen. Financieel gezien bleek het ook een buitenkansje te zijn want door de bekende omstandigheden bleek de dure Guus Til plotseling wel degelijk beschikbaar te zijn voor PSV.

De club toonde eerder ook al belangstelling voor Til maar de som die Spartak Moskou naar Alkmaar wist over te maken was enorm. Een jaar na dato van de miljoenendeal tussen PSV en Spartak Moskou is Guus Til opnieuw onderwerp van gesprek in de media.

Het zint analist Youri Mulder namelijk niet dat PSV geen kritiek kreeg na de transfer en Ajax wel nu er in Amsterdam ook sprake is van een op handen zijnde transfer van een speler van een Russische club. En dus wijst Mulder naar Valentijn Driessen van De Telegraaf.

Mulder concludeert onterecht dat De Telegraaf met twee maten meet, aangezien er over de deal van PSV met Spartak Moskou over Guus Til veel minder ophef was. Mulder heeft zijn feitenkennis klaarblijkelijk niet op orde want de analist gaat voorbij aan de kritische column van Valentijn Driessen aan het adres van Marcel Brands net na de transfer van Til naar PSV.

“Die regels zijn heel ondoorzichtig. Er zijn nog steeds bedrijven die handel voeren met Rusland. Dan kan ik mij als Ajax voorstellen dat het een beetje moeilijk is. Vorig jaar heeft PSV Guus Til gehaald. Dan denkt Ajax: zij wel en wij niet?”, reageert Mulder dus onterecht bij De Oranjezomer.

Mulder gaat verder. “Jullie als Telegraaf zijnde pakken er behoorlijk over uit, zijn kritisch. Maar dat waren jullie vorig jaar niet toen Til naar PSV ging”, oordeelt Mulder, die zich klaarblijkelijk niet voldoende in de materie rond de transfer van Guus Til naar PSV wist te verdiepen.

Marcel Brands kreeg namelijk een stevige uitbrander van de Amsterdamse krant, nadat de net weer in functie teruggekeerde algemeen directeur als eindverantwoordelijke van PSV zijn handtekening onder de transfer van Guus Til wist te zetten.


Vorig artikelLuuk de Jong voelt zich goed onder Peter Bosz, waar Earnie Stuart duidelijke veranderingen ziet onder Bosz
Volgend artikelTransfer Charles De Ketelaere naar PSV stap dichterbij, AC Milan zet in op vertrek Belgische aanvaller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in