Home Nieuws Analist Feskens ziet ander Willem II dan Philip Cocu

Analist Feskens ziet ander Willem II dan Philip Cocu

18
0

John Feskens en Philip Cocu laten allebei hun licht schijnen op het treffen tussen PSV en Willem II. Het laag geklasseerde Willem II mag absoluut geen probleem vormen voor PSV. Cocu is voorzichtiger.

Oer Willem II’er Feskens is tegenwoordig analist voor PSV. Feskens is uitgesproken over de wedstrijd én over de kwaliteiten van zijn voormalig werkgever. Wat hem betreft is dit geen lastige keuze. “Willem II mag van mij alle wedstrijden winnen, maar niet van PSV”, benadrukt Feskens in het Omroep Brabant-programma FC Onder Ons. Vooral in de voorhoede is de ploeg nog zoekende. Daar is het kwalitatief een stuk minder in vergelijking met vorig seizoen.”
Feskens noemt een gebrek aan scorend vermogen het grote probleem. “Ook vorig seizoen had de ploeg moeite met het maken van doelpunten. Maar toen werden wel meer kansen gecreëerd.” Analiste Hélène Hendriks is niet verrast: “Het verwachtingspatroon is veel te hoog geweest. Dat het vorig seizoen goed ging, was natuurlijk geen enkele garantie voor dit jaar.”

Philip Cocu is veel voorzichtiger. Cocu vindt laaggeklasseerde ploegen op de ranglijst vaak uitstekend voetballende ploegen en schuwt niet deze clubs op te hemelen, zoals eerder dit seizoen voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente. Ook FC Twente stond veel te laag op de ranglijst, vond Cocu destijds.
“Traditioneel is Willem II uit voor PSV altijd een moeilijke wedstrijd”, waarschuwt Cocu. “Naar mijn idee staan ze te laag, want ze spelen goed voetbal en hebben veel kwaliteit. Het verschil lijkt groter dan het daadwerkelijk is, ook omdat ze behoorlijk wat pech hebben gehad.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here