Home Nieuws Analist Bruggink lyrisch over ontwikkeling Donyell Malen

Analist Bruggink lyrisch over ontwikkeling Donyell Malen

65
0

Donyell Malen blijft zich in recordtempo ontwikkelen. De aanvaller lijkt klaar om zich in de basis van het elftal van Mark van Bommel te gaan spelen.

Malen was vrijdagavond in de eerste helft van de oefeninterland tussen Jong Oranje en het Olympisch elftal van Mexico op dreef met twee doelpunten en een assist.


In de eerste minuut van de wedstrijd op De Vijverberg gaf Malen de assist op doelpuntenmaker Stengs. Bruggink was als analist van Fox onder de indruk van de aanvaller. “Wat Donyell Malen doet, is fantastisch. Hij neemt de bal mee en steekt Calvin Stengs weg, die hem erin stift. Het tikje van Malen verschaft Stengs de ruimte. Dat is gewoon voetbalslimheid, het is zó goed gedaan. Hij speelt echt goed.”

Malen maakte meteen erna de 2-0, mede door een blunder van de Mexicaanse keeper. “Maar zijn versnelling is zó fantastisch en hij heeft zó veel dreiging. Hij heeft oog voor andere spelers en kan dus iemand lanceren, terwijl hij ook zelf kan scoren met links en met rechts. Hij heeft bovendien de snelheid. Het is een complete speler”, aldus Bruggink.

 


Facebook Comments