Home Nieuws Amsterdamse superlatieven voor Malen en Gakpo: ‘Beste voorhoede van Nederland’

Amsterdamse superlatieven voor Malen en Gakpo: ‘Beste voorhoede van Nederland’

1961
0

Henk Spaan is fan van de voorhoedespelers van PSV. Spaan steekt zijn bewondering bepaald niet onder stoelen of banken.

De Parool columnist maakt vergelijkingen die enigszins door weten te slaan maar duidelijk is dat Spaan de aanvallers van PSV graag ziet voetballen.


Spaan is als lyrisch is over de kwaliteiten van de twee jonge aanvallers gaat. Malen en Gakpo zijn topvoetballers, stelt Spaan in zijn column.

‘Het lijkt me niet overdreven te stellen dat PSV op dit moment over de beste voorhoede van Nederland beschikt’, schrijft Spaan in zijn krant Het Parool.

‘Over Malen en Gakpo kan ik niet uitgesproken raken. Frank de Boer zal zijn geluk niet op kunnen. Een bondscoach die beschikt over voorhoedespelers als Depay, Malen, Bergwijn en Gakpo moet haast wel visioenen van titels en gouden bekers krijgen.’

Spaan gaat verder in zijn vergelijkingen en koppelt de kwaliteiten van Gakpo aan die van Kyian Mbappé. Spaan is duidelijk fan van Gakpo.

‘Gakpo zal net niet aan de snelheid van Mbappé komen, maar als stilist doet hij denken aan de Franse wereldkampioen. Hij is complementair aan Malen, die ook snel is, maar explosiever’, aldus Henk Spaan.


Facebook Comments