Home Nieuws Amsterdamse bewondering voor Érick Gutiérrez: ‘Hij verdient een basisplaats bij PSV’

Amsterdamse bewondering voor Érick Gutiérrez: ‘Hij verdient een basisplaats bij PSV’

1390
0

Met PSV – Ajax op de agenda is aftellen begonnen. De topper staat aanstaande zondag om 14.30u op de agenda in een helaas leeg Philips Stadion.

Ook in Amsterdam leeft de wedstrijd volop en dat betekent veel interviews en analyses als vooruitblik op de topwedstrijd tussen de nummer één en twee van de ranglijst. In Amsterdam wordt door verdediger annex middenvelder Edson Álvarez in ieder geval vol bewondering gekeken naar Érick Gutiérrez. De beide Mexicanen kennen elkaar goed en kijken uit naar de onderlinge topper. Álvarez verwacht een zware middag maar kijkt uit naar de confrontatie met zijn landgenoot.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Álvarez over landgenoot Gutiérrez, die hij hoog heeft zitten en al jaren kent. “Hij is een heel fijn persoon, een bijzondere vriend. Toen we nog jong waren, zagen we elkaar al geregeld. Ik was twaalf en hij veertien toen we elkaar leerden kennen. We zijn opgegroeid in dezelfde omgeving en het is bijzonder dat we allebei in Nederland zijn beland.”

Álvarez gaat verder en is blij dat zijn landgenoot weer het vertrouwen krijgt in Eindhoven. “We hebben allebei ook tegenslagen moeten overwinnen. Ik ben blij voor hem dat Guti nu weer veel speelt en hij verdient dat ook. Hij heeft veel kwaliteiten en als ik met hem bij de nationale ploeg van Mexico speel, merk ik dat ook.”

Zondag wacht de kraker op de bovenste plaats en treffen de Mexicanen elkaar op het middenveld. “Dan zullen we op het veld even geen vrienden zijn. We willen allebei winnen en zullen het beste van ons spel willen laten zien. Guti is sterk in de duels, ik ben dat ook, dus dat wordt een interessante confrontatie. Sowieso verwacht ik een spectaculaire wedstrijd, want het is dé topper in Nederland, waarbij we allebei om het landskampioenschap strijden.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here