Home Nieuws Amerikaans Databureau verwacht PSV in Conference League-finale, PSV voert ranglijst kanshebbers aan

Amerikaans Databureau verwacht PSV in Conference League-finale, PSV voert ranglijst kanshebbers aan

1561
0

De finale van de UEFA Europa Conference League 2022 wordt gespeeld op 25 mei 2022 in de Arena Kombëtare in Tirana, Albanië.

PSV is deelnemer aan het toernooi en geldt als kanshebber voor de finale. Dat meldt het statistiekenbureau FiveThirtyEight.
PSV maakt volgens het bureau veertien procent kans op de Conference League-eindzege, terwijl Feyenoord dertien procent kans heeft om de eerste editie van het Europese toernooi te winnen. FiveThirtyEight ziet minder kansen voor andere clubs om de finale te behalen.

PSV staat simpel gezegd bovenaan de lijst van kanshebber om het toernooi te winnen. Dat betekent voor Feyenoord, Stade Rennes, AS Roma en Leicester City. Het databureau baseert zich op duizenden wedstrijden in hun database en de speelwijzes van clubs. PSV heeft veertien procent kans om op 25 mei de Conference League-troffee omhoog te houden in Albanië, aldus statistiekenbureau FiveThirtyEight.

PSV zal eerst Maccabi Tel Aviv moeten uitschakelen maar die kans is erg groot, weet het bureau te melden. De kans dat PSV de club uit Tel Aviv uit zal schakelen ligt op 85 procent.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here