Home Nieuws Ambities of geen ambities? Mario Götze zegt wat Schmidt na laat: ‘We...

Ambities of geen ambities? Mario Götze zegt wat Schmidt na laat: ‘We willen de finale halen’

2038
0

Is Roger Schmidt ambitieus? Ja, vast wel. Spreekt hij zijn ambities ook makkelijk uit? Nee, zelden en dat is te weinig voor een trainer van een topclub.

‘We willen zo lang mogelijk mee doen’, is zo ongeveer de grootste dooddoener in de wereld van de topsport. Dat een trainer van PSV niet uitspreekt dat hij de Champions League wil winnen is een normaal gegeven maar als er de vraag wordt gesteld of PSV de finale kan halen van het nieuwe Conference League toernooi, mag een ambitieuze trainer van een ambitieuze club zich best eens wat meer uitspreken.

Schmidt kreeg woensdagmiddag de vraag of hij PSV een kans geeft om de finale te halen. Het antwoord van Schmidt was slap te noemen. ‘Twee teams gaan zich plaatsen en wij zijn nog actief, dus die kans is er zeker. Natuurlijk was er teleurstelling toen we werden uitgeschakeld in de Champions League en Europa League, maar ik zag ook mentaliteit in die wedstrijden. Toen was het helaas niet goed genoeg. Dat PSV overwintert in Europa is geen gegeven, nu gebeurt dat wel. Er komen drukke weken aan en we willen in alle competities zo ver mogelijk komen. Tegen Maccabi willen we weer een stap zetten.’

Maccabi eindigde als tweede in de Conference League-poule met LASK Linz, HJK Helsinki en Alashkert. Schmidt wist woensdagmiddag de tegenstander uit Tel Aviv op te hemelen, zoals Fred Rutten in zijn periode bij PSV iedere tegenstander groots wist te maken. ‘Maccabi Tel Aviv is een topteam uit Israël’, vervolgde Schmidt. ‘Ze zijn gewend om Europees te spelen en in eigen land mee te doen om de titel. We verwachten twee zware wedstrijden, zeker de return in Israël. Maar goed, ik zie Vitesse als een van de betere teams in Nederland en daar wonnen we met 5-0 van. Dat spel moeten we opnieuw op de mat kunnen leggen.’

Mario Götze was gelukkig een stuk meer uitgesproken en richtte zich op het behalen van de finale van het toernooi, wat nog aan naam en faam dient te winnen. Mario Götze wil graag finale halen en daarmee toont hij in ieder geval een stuk meer ambitie dan de voorzichtige en behouden Schmidt, die dus niet alleen in zijn speelstijl vaak niet weet te brengen wat vooraf groots aangekondigd werd, maar ook in zijn voorbeschouwing behouden blijft.

‘De sfeer is goed na de wedstrijd van afgelopen weekend. We kijken uit naar de volgende. Wat een realistisch doel is voor ons? We zijn in de voorronde van de Champions League begonnen, vervolgens de Europa League en nu de Conference League. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We weten toch niet wat er gaat gebeuren. Natuurlijk willen we de finale halen. Het seizoen is lang”, aldus Mario Götze.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here