Home Nieuws Vertrouwen in Amsterdam met alsnog fitte Bergwijn? ‘Duel tegen PSV zal anders...

Vertrouwen in Amsterdam met alsnog fitte Bergwijn? ‘Duel tegen PSV zal anders zijn’

1525
0

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn is zondagmiddag voor de tweede keer in carriere te gast in het Philips Stadion als speler van Ajax.

De aanvoerder van de Amsterdammers, die alleen door de band om de arm de aanvoerder is en verder niets in zich heeft van een echte leider, viel donderdagavond geblesseerd uit aan de Engelse Zuidkust maar lijkt toch fit genoeg om te kunnen gaan spelen in Eindhoven.

Althans, dat zei interim-trainer Maduro vrijdagmiddag na terugkomst in Amsterdam. Dat mag een meevaller heten voor de geplaagde Amsterdammers, die toch niet overlopen van het zelfvertrouwen. Met Bergwijn aan boord kan Ajax wat meer naar achteren leunen om er zo nu en dan spaarzaam uit te komen want meer lijkt er niet in te zitten voor de club uit Amsterdam.

Heeft Steven Bergwijn het eigenlijk wel naar zijn zin in Amsterdam en heeft hij geen spijt van zijn terugkeer naar de Eredivisie? Is Bergwijn eigenlijk nog wel goed genoeg op dit moment, om bijvoorbeeld speler van Ajax te zijn. Het zijn vragen die de achterban van de Amsterdamse club wel degelijk bezighouden. Want het houdt allemaal niet over tussen Bergwijn en de club uit zijn geboortestad. De aanvaller is geen schim meer van de speler die hij bij PSV was.

In Amsterdam is de snelle Bergwijn geenszins populair te noemen en nee, in Eindhoven is hij dat ook al niet meer. Een treurige constatering is dat de gemiddelde voetbalfan niet zo heel veel meer geeft om Steven Bergwijn want ook in Oranje gaat het niet echt van harte met de aanvaller, die zich momenteel een beetje in ‘niemandsland’ weet te begeven. Maduro zal als interim-trainer zondag nog wel vertrouwen op Bergwijn en zijn snelheid, om PSV nog van enige repliek te kunnen voorzien.

Vrijdagmiddag kondigde Maduro aan dat hij het in Eindhoven anders gaat doen. Opnieuw anders welteverstaan. ‘PSV speelt anders dan Brighton, dus is het logisch dat we het anders gaan doen. Zij voetballen wat ‘Nederlandser’, Brighton speelt op een unieke manier, waar de hele Premier League moeite mee heeft. Daarom zal het duel met PSV heel anders zijn’, aldus de trainer, die diep van binnen geen enkel idee heeft hoe hij zijn ploeg moet voorbereiden op het duel tegen PSV en hoe te spelen tegen PSV.

‘We weten waar we naartoe moeten, maar ook in welke situatie we zitten. Het is trainen, trainen, trainen, met heel veel nieuwe spelers die moeten wennen aan Ajax. Er is veel vertrouwen nodig en dat krijg je alleen door goed resultaat. Dan komt het lef en vertrouwen terug. Iedereen weet dat we in een lastige fase zitten, maar ik was blij met de goede wisselwerking tussen spelers en supporters’, klinken er louter standaarduitspraken uit de mond van de opvolger van Maurice Steijn.

Steven Bergwijn gaan we zondagmiddag weer terugzien in het Philips Stadion. De beste jongen heeft gewoon de verkeerde keuze gemaakt en wie weet wacht hem wel een applauswissel van de PSV-fans die hem nog wel waarderen omwille van zijn jaren bij PSV, die erg goed te noemen waren. Het is waarschijnlijk een utopie maar een warm applaus voor Steven Bergwijn wordt niemand slechter van. Waardering met terugwerkende kracht is ook iets waard want natuurlijk heeft Bergwijn spijt van zijn transfer naar Ajax. Dat weten we allemaal, de PSV fans én de Ajax fans.

‘Met Bergwijn is het afwachten, maar het ziet er goed uit. Het ging de goede kant op. Rensch is nog steeds geblesseerd en Mikautadze trainde weer. Gorter en Rulli gaan ook de goede kant op. Voor de rest hebben Forbs en Sosa kleine pijntjes, maar we moeten kijken hoe groot de schade is’, aldus Maduro over zijn spelers, waar alleen de naam van Bergwijn een bekende naam is.


Vorig artikelPeter Bosz spreekt zich uit over ‘een 5-0’ tegen Ajax | ‘Ik heb het vooral druk met mijn eigen club’
Volgend artikelSlaat Wim Kieft de plank mis over winst Europa Cup 1? ‘UEFA Cup was belangrijker’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in