Home Nieuws ‘Als ze in de Grolsch Veste ook winnen, mogen we ze na...

‘Als ze in de Grolsch Veste ook winnen, mogen we ze na afloop de kampioenschaal uitreiken’

14157
0

Met nog één nietszeggende interland tussen Gibraltar en Nederland op de wedstrijdkalender, is het vooruitblikken naar FC Twente – PSV al in volle hevigheid losgebarsten.

Met name in Twente leeft de wedstrijd tegen PSV al behoorlijk. De Tukkers wisten eerder dit seizoen zowel van Feyenoord als van Ajax te winnen en nu einde november op iets meer dan een derde van de competitie, komt PSV op bezoek. In Enschede verwacht men veel van de plaatselijke FC en in en rond de Grolschveste houden weinigen rekening met een overwinning van PSV.

De serie ongeslagen overwinningen van FC Twente in thuiswedstrijden is prima te noemen. Niet fantastisch of bijzonder maar gewoon prima. FC Twente is immers al 24 wedstrijden op rij ongeslagen in de eigen Grolschveste en dat mag een puike prestatie worden genoemd. Maar waar van PSV juist wordt verwacht dat er na 12 gewonnen competitiewedstrijden op rij snel een zeperd aan zit komen, lijkt dat in en rondom Enschede juist niet voor de ongeslagen thuisserie van FC Twente te gelden. Het is natuurlijk maar net hoe je er naar wilt kijken. De kans op een uitzege van PSV in Enschede is groter dan dat FC Twente haar serie ongeslagen thuiswedstrijd weet te uit te breiden.

Er staat hoe dan ook een interessante wedstrijd op de agenda aanstaande zaterdagavond, waar men ook in Rotterdam met veel interesse naar zal gaan kijken. In Rotterdam weet men inmiddels ook dat het huidige PSV niet heel veel wedstrijden meer zal gaan verliezen dan wel gelijkspelen.

FC Twente-clubwatcher Leon ten Voorde denkt ook dat FC Twente PSV pijn kan gaan doen. Ten Voorde verwacht dat de Tukkers de foutloze reeks van de ploeg van Peter Bosz kunnen onderbreken aanstaand weekend. Tegelijkertijd denkt de clubwatcher ook dat de Eredivisie gespeeld is mocht PSV er met de drie punten vandoor gaan. Ook dat lijkt weer enigszins overdreven te zijn want het is bepaald niet zo dat FC Twente de sleutel van de Eredivisie in handen heeft. Er staan nog meer interessante wedstrijden voor PSV op de agenda komende weken en maanden.

Na een ‘makkelijk programma’ wordt de wedstrijd tegen FC Twente gezien als de eerste horde voor PSV. Dat is de conclusie van vele journalisten en analisten na de eerste 12 gespeelde wedstrijden. “Als ze in de Grolsch Veste ook winnen, mogen we ze na afloop de kampioensschaal uitreiken”, stelt Ten Voorde in De Ballen Verstand.

“Iedereen kijkt enorm uit naar die wedstrijd. Gaat het PSV ook in de Grolsch Veste lukken? Ondanks het teleurstellende resultaat tegen NEC is FC Twente daar al 24 wedstrijden ongeslagen. Ik denk dat FC Twente de wapens heeft om ze pijn te doen.”

Het gat tussen FC Twente en PSV wordt steeds groter, maar in Enschede is men tot op heden nog tevreden met het lopende seizoen, waarbij aan het einde van de rit plaats nummer drie recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. “Hake is gewoon een goede trainer, dat hebben we ook al geconstateerd bij FC Twente. Go Ahead heeft een aardige ploeg en op dit moment qua punten de concurrent van AZ en FC Twente voor die vierde plek”, aldus Ten Voorde. “Wie wat dat durven denken”, aldus Ten Voorde na een blik op de ranglijst.


Vorig artikelPuntverlies PSV in Enschede lijkt voor velen zekerheid | Ook Gert-Jan Verbeek vreest voor PSV tegen FC Twente
Volgend artikelRentree Noa Lang nadert, aanvaller hervat groepstrainingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in