Home Nieuws Als we Mart van den Heuvel moeten geloven is Mo Ihattaren totaal...

Als we Mart van den Heuvel moeten geloven is Mo Ihattaren totaal onmogelijk

29588
0

Slechts negentien jaar oud en dan al totaal onmogelijk zijn.

Het is nauwelijks voor te stellen dat een speler die nog weinig gepresteerd zich zo weet te manifesteren maar het had er al eerder alle schijn van dat Mo Ihattaren de weelde en de omgevingsfactoren van de voetballerij nauwelijks kon en kan verdragen. Nu bevestigt Mart van den Heuvel het vaak onmogelijke gedrag van Mo Ihattaren binnen PSV.


De tiener uit Utrecht is de roem duidelijk naar zijn hoofd gestegen getuige zijn gedrag. Van den Heuvel somt in gesprek met Voetbal International wat feiten op die er slechts voor zullen zorgen dat steeds meer PSV fans zich zullen afzetten en afkeren tegen de eerder populaire tiener.

Ook Mart van den Heuvel verwacht dat Mohamed Ihattaren na dit seizoen gaat vertrekken bij PSV. “Ik heb echt een zwak voor Mootje”, begint Van den Heuvel over de opstandige tiener uit Utrecht. “Niet voor zijn gedrag, want dat kan hij gewoon niet maken. Het is zo jammer dat we van zo’n jongen zo weinig hebben gezien, want hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Ik hoop echt dat hij blijft, maar dat gaat niet. Hij heeft zo veel mensen tegen het hoofd gestoten. Van John de Jong tot aan de trainer, hij is niet meer houdbaar. Of hij moet het licht zien.”

Volgens de inmiddels gestopte teammanager is het gedrag van Ihattaren niet iets van alleen de laatste tijd. “Op zijn dertiende, veertiende was hij bij PSV ook al heel moeilijk. Hij was altijd al anders dan anderen. Je moet hem vergelijken met Bazoer, op die lijn”, zo geeft hij aan. “Ik zou het jammer vinden als hij zou vertrekken, want van de voetballer Ihattaren kunnen we echt genieten, maar ik weet niet of hij blijft.”

Van den Heuvel heeft ook regelmatig met Ihattaren gesproken, zoals vele anderen binnen en buiten PSV dat ook gedaan hebben maar het heeft allemaal weinig zin. “Ik kan hem alleen niet raken. Er zijn echt jongens die veel met hem praten, maar ze kunnen hem maar niet raken. Op moment als hij een keer niet speelt zakt hij direct weer naar beneden. Het is gewoon zonde dat we hem niet kunnen pakken. Wie we er ook opzetten, het maakt niet uit. We krijgen hem niet te pakken”, zegt hij daarover.

De PSV’er gaat verder: “Rosario is veel met hem bezig, Dumfries is veel met hem bezig. Dat gaat even goed en dan is het weer weg. Ik vind het jammer als het niks zou worden, maar die kans zit er wel in als hij dit gedrag blijft doen en zo zijn mening blijft houden. Hij vindt dat hij wordt teleurgesteld omdat hij een keer niet speelt. Als hij in een grote competitie komt wordt het veel meer en hoor je niks meer. Hij zal echt moeten verbeteren, want anders gaat hij het niet halen”, aldus een uitgesproken Mart van den Heuvel.