Home Nieuws Als Romario over PSV praat en terugkijkt zegt hij: ‘Ik zal PSV...

Als Romario over PSV praat en terugkijkt zegt hij: ‘Ik zal PSV altijd dankbaar zijn’

2700
0

Als Romario over PSV, Eindhoven en Nederland spreekt, luisteren alle PSV fans. Nog steeds.

De Braziliaanse wereldster werd afgelopen week 56 jaar. Het is inmiddels 34 jaar geleden dat Romario naar PSV kwam. Romario kwam in 1988 naar PSV en vertrok pas vijf jaar later naar FC Barcelona maar de Braziliaan zal tot in lengte van dagen het hart van de PSV fans sneller doen kloppen. Romario maakte in zijn Eindhovense jaren indruk op en alles en iedereen bij PSV, maar PSV maakte ook indruk op Romario.

Althans, dat zegt de Braziliaan volgens Voetbal International in gesprek met The Players’ Tribune over zijn Eindhovense jaren. Romario waardeert de club nog altijd en dat is feitelijk al zo sinds zijn vertrek naar FC Barcelona.

‘Nederland was heel erg zwaar. Toen ik naar PSV verhuisde, was ik 22 jaar en had ik nooit ergens anders gewoond dan in Rio. Ik was gewend naar de Copacabana te gaan en nu was ik op een plek waar het donker en vreselijk koud was. Het was een keer -17 graden Celsius, zeventien! Kan je het mij kwalijk nemen dat ik niet trainde? Ik ben een keer drie dagen mijn huis niet uit geweest. De jongens maakten zich zorgen, kwamen langs maar ik gaf geen antwoord. Ik was in een winterslaap’, aldus de mythische Romario.

Romario gaat verder en blijkt nog altijd enthousiast over zijn Eindhovense jaren te zijn. ‘Voor die ene Braziliaanse real die ik in Brazilië zou verdienen, verdiende ik bij PSV een fortuin. Als ik mijn tenen niet kon voelen vanwege de kou, dan dacht ik terug aan de tijd dat dakpannen moest dragen voor mijn vader. Zou ik mijn droom opgeven omdat het koud was? Zo ben ik erdoorheen gekomen. Ik heb uiteindelijk een huis gekocht voor mijn familie, met een hulp in de huishouding en een chauffeur. Dat was een enorme overwinning voor me’.

Romario maakte met zijn prestaties, doelpunten, acties en voorkomen een onuitwisbare indruk op de PSV supporters. Andersom is dat net zo.
‘Ik zal PSV altijd dankbaar zijn, laat dat duidelijk zijn. Ik heb er bijna vijf jaar gezeten en het heeft mijn leven veranderd. Maar ik moest weg. Barcelona is Barcelona’, zegt een dankbare Romario over zijn jonge jaren in Eindhoven.


Vorig artikelDortmund denkt aan oud PSV’er Scamacca als nieuwe aanvalspartner voor Donyell Malen
Volgend artikelIs Mauro Júnior Max voorbij? ‘Ik had nooit gedacht dat ik de nieuwe linksback van PSV zou worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in