Home Nieuws ‘Als Roger Schmidt weggaat bij PSV, vallen wij echt in een gat’

‘Als Roger Schmidt weggaat bij PSV, vallen wij echt in een gat’

6307
0

Roger Schmidt staat al jaren op de radar van verschillende Duitse en internationale clubs.

De vooraanstaande Duitse trainer is een begrip in zijn thuisland en er wordt dan ook al jaren aan hem getrokken. De eerste geruchten over een naderend vertrek zijn daar met de interesse vanuit Eintracht Frankfurt.


Is het denkbaar dat Schmidt eerder zal vertrekken? Die signalen zijn er niet maar in de voetballerij kan alles, weet ook Mart van den Heuvel. In de podcast Skiete Willy van Voetbal International wordt van den Heuvel gevraagd naar de geruchten over een mogelijk vertrek van Roger Schmidt. de ras PSV’er zou het een groot gemis vinden.

Hij legt uit waarom: “Ik kan me wel indenken dat veel clubs gecharmeerd van hem zijn, omdat hij heel goed is voor zijn selectie en voor de mensen die met hem werken”, aldus Van den Heuvel. “Ik kan me wel indenken dat veel clubs in Duitsland hem heel graag willen hebben als trainer. Niet alleen als mens, maar ook als trainer. Ik hoop dat hij blijft.”

Volgens Van den Heuvel kan Schmidt in principe ook niet weg bij PSV omdat de club volledig is ingericht naar de wensen van Schmidt en zijn staf. “We hebben drie Duitse trainers, een Duitse inspanningsfysioloog en een Duitse fysiotherapeut. Allemaal mensen waar hij mee wil werken en dat hebben ze bij PSV hem ook toegezegd. Spelers zijn er ook voor hem gekomen”, zo geeft hij aan. “Als hij weggaat vallen wij echt in een gat. Als hij gaat, gaan ook al die assistenten, die inspanningsfysioloog en die fysiotherapeut mee. Tegen Toon Gerbrands heb ik ook gezegd dat dit een gevaar is.”

Van den Heuvel verwacht niet dat Schmidt zelf wil vertrekken. “Ik heb het idee dat hij hier iets neer wil zetten waar hij nog aan herinnerd wordt. Hij is wel tevreden over een paar dingen, maar hij is niet tevreden over de tweede plek en dat mag ook niet als je bij PSV bent”, zegt hij daarover. “Hij zegt zelf ook wel dat Ajax nu beter is, maar daar moeten wij dan volgend jaar overheen.”

De voormalig teammanager heeft geloof in het nieuwe spelsysteem van Schmidt maar weet dat dit tijd nodig heeft. De vooruitgang is zichtbaar, weet ook van den Heuvel.

“Hij wil constant druk spelen en de druk naar voren houden. Dat begint nu langzaam te komen als je goed oplet, maar het is nog niet wat hij wil”, reageert hij daarop. Hij verwacht dan ook dat er komende zomer door geselecteerd gaat worden. “Ik kan het natuurlijk niet zeggen, maar ik denk het wel. Hij mist wat drijfkracht naar voren.”