Home Nieuws ‘Als PSV veertig miljoen van Ajax krijgt, dan zijn ze de grote...

‘Als PSV veertig miljoen van Ajax krijgt, dan zijn ze de grote winnaar’

51
0

Gaat het er wel of niet van komen? Een transfer van Steven Bergwijn naar Ajax. De wereld van de analisten en media discussiëren er dagelijks over.

De ene na de andere conclusie wordt getrokken. Een transfer hoeft helemaal niet nadelig te zijn voor PSV. Dat vindt de Volkskrant-verslaggever Willem Vissers, die na de winterstop niet onder de indruk was van Bergwijn.


“Misschien heeft PSV wel een speler op het oog die beter is”, zegt Vissers bij Natafelen op FOX Sports op maandagavond “Bergwijn is een goede speler, maar er zijn best spelers beter. Als PSV dan veertig miljoen euro van Ajax casht en ze kunnen voor dat geld de selectie versterken… Dan zou ik het niet eens zo’n domme zet vinden.”

Vissers indt Bergwijn een matige tweede seizoenshelft heeft gespeeld. “Aan het begin van het seizoen was iedereen razend enthousiast, maar na de winterstop was het best wel matig. Hij had bovendien de wedstrijd in de Arena moeten beslissen met een redelijk makkelijke kans. Dan was PSV gewoon kampioen geworden. Als je daar veertig miljoen voor kunt krijgen, dan zou ik het wel weten.”

Voetbal International-verslaggever en Feyenoord volger Martijn Krabbendam denkt dat PSV een overstap van Bergwijn naar Ajax ‘niet kan voorkomen’. “Denk je dat Dortmund Götze of Lewandowski naar Bayern wilde laten gaan? De markt werkt nu eenmaal zo dat je op een gegeven moment geen ‘nee’ meer kunt zeggen. Als de speler zelf ook wil…”

Kenneth Perez heeft weer een andere lezing maar daarbij dient de kanttekening te worden gemaakt dat de Deense analist nooit een groot fan van Bergwijn is geweest: “Als PSV veertig miljoen van Ajax krijgt dan zijn ze de grote winnaar.”