Home Nieuws Als het over de juiste profielschets gaat: ‘Ik denk wel dat Peter...

Als het over de juiste profielschets gaat: ‘Ik denk wel dat Peter Bosz de nieuwe trainer van PSV wordt’

873
0

PSV begeeft zich in een onzekere fase waarin de club veel voor de kiezen krijgt.

Na Mark van Bommel, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij is de club op zoek naar een trainer die goed voetbal predikt. PSV wil een handtekening, een bepaalde speelwijze en de landstitel terug naar Eindhoven brengen. Kandidaat nummer één luistert naar de naam Peter Bosz. Welke profielschets de club ook maakt na Mark van Bommel, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij, de pijlen zullen als vanzelf wijzen naar Peter Bosz.

Die mening is ook Hans Kraaij toebedeeld, bleek zondagmorgen in gesprek met Aad de Mos en Stan Valckx. ‘PSV zoekt naar een trainer met een handtekening, met een herkenbare voetbalstijl. Dat lees je overal”, zegt Kraay bij Goedemorgen Eredivisie.

Al snel vallen de standaard uitspraken over het gebrek aan prijzen bij de Apeldoorner. “Peter Bosz heeft nauwelijks prijzen gewonnen. Ik zeg ook niet dat Peter Bosz de trainer van PSV móét worden. Dat zeg ik absoluut niet. Maar ik denk wel dat Peter Bosz de trainer gáát worden. Omdat ze een aanvallende stijl willen hebben, ze willen een handtekening. Ik zeg niet dat het mijn keuze is, maar ik denk dat het hun keuze gaat worden”, stelt Kraaij, die op zijn beurt een weerwoord krijgt van Aad de Mos.

Zoals te doen gebruikelijk oppert de Mos weer een naam waar niemand aan denkt maar de drang naar aandacht blijft nu eenmaal bogen de Haagse analist hangen.

“Ik heb ook een beetje gekeken naar alle mogelijkheden. Eén naam is niet voorbij gekomen: Thomas Letsch. Als je het voor elkaar krijgt om Bochum nog te redden, zoals zij ervoor stonden, dan heb je het in je vingers. Als ik td was dan zou ik dat durven. Hij heeft bij mij een goede indruk achtergelaten door wat hij gedaan heeft bij Vitesse en nu ook bij Bochum. Hij heeft één nadeel: dat hij net als Schmidt uit de Red Bull-stal komt. Maar ik zou het een goede kandidaat vinden.”

Stan Valckx, die tussen 2004 en 2008 technisch manager was van PSV, is niet helemaal overtuigd van Bosz. “Ik vind Bosz een goede trainer, maar ik denk dat het echt een Ajax-trainer is. Hij wil heel aanvallend spelen. Dat is eigenlijk niet de school van PSV en dan hebben ze wel heel veel nieuwe spelers nodig. Wim Jonk is een goede kandidaat, maar ook Maurice Steijn. Als ik td zou zijn, zou ik hem in ieder geval als één van de kandidaten zien.”


Vorig artikelKan Hans Kraaij nog wel PSV spelers interviewen na uithaal? ‘Lopen paar achterbakse hondenkoppen daar’
Volgend artikelHuub Stevens verwacht Peter Bosz als nieuwe trainer: ‘Ruud kan heel raar reageren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in