Home Nieuws Als het aan PSV en Earnest Stewart had gelegen, was Van Nistelrooij...

Als het aan PSV en Earnest Stewart had gelegen, was Van Nistelrooij nog hoofdtrainer geweest

2600
0

Het vertrek van Ruud van Nistelrooij zette de club in het voorjaar in vuur en vlam.

Het gaat PSV inmiddels voor de wind met Peter Bosz aan het roer maar in april van dit jaar bleek PSV plotsklaps onthoofd te zijn door het vertrek van de hoofdtrainer en later assistent Fred Rutten. Zondagmorgen blikte Earnie Stewart terug op die ingrijpende dag in april, toen Ruud van Nistelrooij op De Herdgang Earnie Stewart duidelijk maakte dat er geen weg meer terug was. Stewart bleek geschokt te zijn.

Als het namelijk aan Earnest Stewart had gelegen, was Ruud van Nistelrooij nu nog steeds trainer van PSV zijn geweest. Voor de technisch directeur voelt het opstappen van Ruud van Nistelrooij als een persoonlijke nederlaag.

“Ja, dat vind ik heel vervelend”, zei Stewart zondag bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Ik vind Ruud echt een geweldig persoon, maar ook als coach is het vervelend. Hij is een clubicoon. Als hij dan vertrekt bij de club waar hij ook groot is geworden, dan zijn dat vervelende dingen.”

Stewart benadrukte zondagmorgen opnieuw dat PSV echt verrast was door het besluit van Van Nistelrooij, die voor het laatste competitieduel in Alkmaar tegen AZ zijn rigoreuze besluit nam. “Ja, op dat moment wel. Maar Ruud is net als dat hij als spits was: hij gaat recht op zijn doel af. Als je er later over nadenkt, dan past dit misschien bij hem. Maar we waren wel verrast.” Stewart is duidelijk dat hij Van Nistelrooij niet had ontslagen en dat de coach had mogen blijven. “Ja.”

Met Peter Bosz als opvolger van Van Nistelrooij gaat het PSV wel voor de wind. “Of dat de beste transfer is geweest? Als je ziet waar we vandaag staan, dan kun je zeggen dat het een uitstekende keuze is geweest.” Aan de andere kant is de Amerikaan ook weer niet helemaal verrast door de goede start. “Als ik naar de spelers kijk, dan zou ik zeggen: we hebben een heel goede selectie en de mogelijkheden zitten erin.”

Met name in het spel van PSV dit seizoen ziet Stewart de gewenste progressie. “Als je kijkt naar de manier waarop we vorig jaar speelden en waar we nu staan en hoe we spelen, daar zit een verschil in. In alle eerlijkheid denk ik dat dat iets sneller is gegaan dan we zelf hadden verwacht.”


Vorig artikelKenneth Perez verheugd door PSV’ers: ‘Ze blijven elkaar maar kansen gunnen’
Volgend artikelZweede media: PSV zet in op transfer Zweeds toptalent | ‘Grote delegatie PSV in Zweden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in