Home Nieuws Als een dief in de nacht vertrok Noni Madueke van de Herdgang:...

Als een dief in de nacht vertrok Noni Madueke van de Herdgang: ‘Doe even relaxed’

10850
0

PSV coryfee Paul van Kemenade ziet als uitbater van de Herdgang al vele jaren de nodige spelers komen en gaan maar vooral ook gaan.

Het levert PSV naast de vele miljoenen aan inkomsten ook veel goodwill en complimenten op. Van Kemenade ziet ook dat veel spelers de PSV deur zomaar zonder blikken of blozen achter zich dichttrekken. Splers vertrekken dus soms als een dief in de nacht bij PSV. En daar heeft Van Kemenade een duidelijke mening over.

“Noni Madueke is een mooi voorbeeld”, zegt Van Kemenade in de jubileumuitzending van de Skiete Willy Podcast. “Dat speelde al geruime tijd en die kreeg een dag voor de wedstrijd, op de training, te horen dat er een mondeling akkoord was. Dan moet zo’n jongen dus van de training af, want hij mag dan niet meer trainen. Dan krijgt hij binnen alles te horen, gaat hij zich omkleden en zijn tas pakken.”

“In tien minuten verdwijnt een speler die vijf jaar bij PSV heeft gespeeld dan zomaar van De Herdgang”, vervolgt Van Kemenade. “Hij moet dan snel naar het vliegtuig om zich in Londen te laten keuren, want die volgende dag is er een wedstrijd tegen Liverpool waar hij misschien op de bank kan zitten. Maar hij zat helemaal niet op de bank. Dan denk ik wel eens van: ‘doe even relaxed en gun het zo’n jongen om afscheid te nemen. Het gaat allemaal veel te snel.”

Kind van de club Cody Gakpo vertrok natuurlijk ook de afgelopen winter. “Dat speelde ook al langer, maar die kwam gewoon een dag nadat alles rond was nog even terug om persoonlijk van iedereen afscheid te nemen. Dat is in alle rust gegaan. Die jongen is gepokt en gemazeld in Eindhoven en maakt nu een stap die iedere supporter hem gunt. Zo hoort het eigenlijk te gaan.”

Ook Marco van Ginkel liet PSV achter zich. Van Kemenade geeft aan dat met Van Ginkel goed te geinen was. “Marco was goud. Heintje Davids noemden we hem. Toen hij voor de derde keer kwam binnenlopen en zei ik al van: ‘daar zul je hem weer hebben!’ Hij is nu natuurlijk, samen met Davy Pröpper, weer terug bij Vitesse”, besluit Van Kemenade.


Vorig artikelOpmerkelijk: ‘Die Rotterdamse politieagent Makkelie: het was in het voordeel in Rotterdam’
Volgend artikelDoelstelling nummer één: PSG clausule uit het contract van Xavi Simons halen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in