Home Nieuws Als een dief in de nacht plots vertrokken bij Anderlecht, als een...

Als een dief in de nacht plots vertrokken bij Anderlecht, als een vis in het water in Eindhoven

5173
0

PSV is meer dan tevreden over de jonge Portugese spits Fábio Silva. De club heeft inmiddels een poging gedaan de aanvaller over te nemen van zijn eigenlijke werkgever,

Echter wenst Wolverhampton niet mee te werken aan een verkoop van de aanvaller. Het prijskaartje is enorm te noemen, alsmede de interesse in de spits. Clubs door heel Europa melden zich voor de aanvaller. Bij PSV speel je jezelf immers in de kijker. Dat was rond de winterstop wel anders. Bij Anderlecht waren er problemen rond de spits, die zich verre van prettig voelde bij de Brusselse club. Het boterde niet tussen trainer en speler en dus ontstonden er geruchten over geringe fitheid, een lastig karakter en matige prestaties.

Fábio Silva heeft inmiddels he tegendeel bewezen in Eindhoven. Toen de twintigjarige spits vernam van de interesse uit Eindhoven, heeft hij meteen de daad bij het woord gevoegd en zijn management de opdracht gegeven zo snel mogelijk te schakelen om ook weer zo snel mogelijk te vertrekken uit Brussel. En weg was Silva bij de club uit Brussel. Zowel Anderlecht als de Belgische media waren enigszins verbijsterend over het vertrek.

Als een dief in de nacht vertrok Silva uit Brussel om zich bij PSV weer op te richten. Dat lukte vrijwel meteen. Silva is een echte publieksspeler want het enthousiasme en de klasse spatten er vanaf. En dus richten de media in Nederland zich op de kwaliteiten van de Portugees.

Rik Elfrink ziet dat PSV en Silva een enorme match zijn. In Brussel voelde Silva zich zoals gezegd amper thuis. “Hier is dat anders. Er zijn veel gelijkgestemden voor hem, bijvoorbeeld Xavi Simons en een paar andere Spaanstalige jongens. Deze jongen past gewoon goed bij PSV. Het was oorspronkelijk ook het plan om hem voor anderhalf jaar te huren, maar mede vanwege regelgeving lukte dat toen niet.”

Elfrink raadt de technische leiding van PSV aan om niet te lang te wachten en een langer verblijf van Silva snel rond te maken. “Ik neem aan dat ze dat wel gaan proberen. Hoewel Earnest Stewart wel heeft gezegd dat je die dure huurconstructies zoveel mogelijk op het laatst moet doen, om de gaten te vullen. En hij wil eigenlijk ook zo veel mogelijk waarde creëren voor een elftal. Maar wat ik zeg: deze jongen zou je er heel graag bij moeten willen hebben.”

Earnie Stewart weet wat hem te doen staat. “Stewart zal straks moeten gaan leveren en heeft daar een aardige portemonnee voor, zeker als Sangaré vertrekt. De kwetsbare plekken? Een tweede doelman, een rechtsback, een rechter centrale verdediger, het defensieve middenveld en Simons verlengen. Als dat lukt, dan heb je een behoorlijk deel gerealiseerd.”

Naar verwachting staat de talentvolle Portugese spits zondagavond tegen Fortuna Sittard in de basisopstelling geposteerd. Zijn invalbeurt op Het Kasteel lijkt trainer Ruud van Nistelrooij te hebben geïnspireerd het elftal op een aantal plaatsen te wijzigen. Op Luuk de Jong in de spits te laten spelen en Silva daaromheen, dient de trainer wat wijzigingen aan te brengen. Verwacht je dat Silva zijn basisplaats verzilvert met een doelpunt of een assist? Zet in via de bet365 bonus code als een populaire nieuwe aanmeldingsbron.


Vorig artikelVan Nistelrooij kent geen enkele twijfel over volgend seizoen: ‘Voor mij is dat geen thema’
Volgend artikelVIDEO | Het nieuwe PSV uitshirt seizoen 2023-2024 | 110 jarig bestaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in