Home Nieuws Als Bas Nijhuis de kans krijgt de hoofdrol te pakken…’Niet verwacht van...

Als Bas Nijhuis de kans krijgt de hoofdrol te pakken…’Niet verwacht van Nijhuis’

3799
0

NEC – PSV werd zaterdagavond zeker niet beslist door twee gegeven strafschoppen, waarvan er eentje werd gemist maar Bas Nijhuis pakte wel degelijk weer eens een hoofdrol in Nijmegen.

Waar de leidsman uit Enschede een of de hoofdrol kan pakken, laat hij dat niet na. Vandaag niet, morgen niet en feitelijk nooit niet. De lach op het gezicht van Nijhuis tijdens wedstrijden en/of net na genomen beslissingen spreekt vaak boekdelen. De scheidsrechter die wekelijks en al jaren op rij warrig en inconsequent fluit, is het de eer te na om bijvoorbeeld naar de zijlijn te lopen op advies van zijn VAR-team en dan juist geen strafschop te geven.

De immer op aandacht beluste Nijhuis heeft het immers in zich de hoordrol te willen pakken en dat lukt natuurlijk meer dan prima na het geven van een strafschop na een VAR-moment. Joey Veerman was na afloop van de wedstrijd in Nijmegen niet te spreken over de beslissing van Nijhuis een strafschop toe te kennen. Op het moment dat Nijhuis echter naar het beeldscherm aan de zijlijn loopt, weet een ieder al hoe laat het is. Nijhuis wenst graag op te treden en bekend te staan als de leidsman die de eigen regels hanteert maar vooral hard spel voorstaat, bleek in Nijmegen voor de zoveelste keer inconsequent te fluiten.

De beide overtredingen voorafgaand aan de beide gegeven strafschoppen zouden in beide gevallen nooit en te nimmer worden afgefloten mochten de overtredingen buiten de zestienmeter elders op het veld worden begaan. Nijhuis weet maar al te goed dat er middels de VAR-beelden alsnog een ‘moment of fame’ voor Nijhuis zelf ontstaat. Joey Veerman en Luuk de Jong staken na afloop zeker ook de hand in eigen boezem maar Veerman ging terecht toch nog iets verder in zijn commentaar richting Nijhuis.

‘Ik schop hem niet, ik kom bovenbeen tegen bovenbeen. Ik had niet verwacht dat Nijhuis hem zou geven. Dat is iemand die nooit fluit.’ Toch steekt Veerman zoals gezegd ook de hand ook in eigen boezem. ‘Ik doe het niet goed, het is volledig mijn schuld. Met mijn kwaliteiten moet ik die bal dan misschien de tribune in schieten. Daarna hadden we echter nog genoeg tijd om te herstellen. We hebben alles gewonnen, dus dan denk ik niet dat je het ziet aankomen. We gaan hier natuurlijk wel even met elkaar over praten. Gelukkig voetballen we over drie dagen weer’, aldus Joey Veerman.


Vorig artikelPeter Bosz woedend na ‘momentenwedstrijd’, tenminste één speler oneens met Bosz
Volgend artikelHaalt Kenneth Perez terecht hard uit naar Peter Bosz? Perez neemt zorgen PSV-fans weg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in