Home Nieuws Alom lof voor wisselbeleid Philip Cocu

Alom lof voor wisselbeleid Philip Cocu

4
0

De winst op CSKA is niet alleen een teamprestatie maar ook de technische staf kreeg her en der de complimenten voor het wisselbeleid.

Zo uitten Ronald de Boer en Ruud Gullit al hun genoegen over de wissels van Cocu waar de heren analisten vooraf nog scpetisch waren over het wisselen van de posities van Brenet en Moreno.
Verdedigend stond het als een huis bij PSV met een excellerende Jeffrey Bruma. De russen uit Moskou, lijstaanvoerder in de hoogste afdeling, heeft nagenoeg geen enkele uitgespeelde kans weten te creëren.
Ook Parool-columnist Henk Spaan is achteraf blij dat Phillip Cocu besloot om Davy Pröpper niet naar de kant te halen. “Maher liep warm. Wie moest eruit? Wij zeiden Pröpper. Zo hoopte ik in 1998 dat Hiddink tegen Argentinië Bergkamp zou vervangen. Hierbij maak ik mijn excuses aan Davy Pröpper en beloof ik dat ik hem nooit meer Pröppert zal noemen. Gisteravond kreeg hij de contouren van een topspeler. Topvoetballers zijn beslissend in topwedstrijden. Hendrix, Brenet, Guardado en Bruma speelden beter dan Pröpper, maar ze waren niet beslissend. Luuk de Jong speelde aardig; naar zijn mogelijkheden, zeggen we. Hij was niet beslissend. Bergwijn viel in met een assist. Of hij de bal helemaal bewust met zijn lichaam naar Pröppers voeten stuurde, betwijfel ik. Toch was en bleef het een assist. Beter was zijn actie om vliegensvlug uit de baan van het schot te rennen. Beslissend was ook Cocu. Hij haalde Pereiro eruit en liet Pröpper staan.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here