Home Nieuws Alleen Wijnaldum krijgt het voor elkaar de vinger op de zere plek...

Alleen Wijnaldum krijgt het voor elkaar de vinger op de zere plek te leggen na wanprestatie Oranje: ‘Gemakzucht’

1989
0

De meeste voetballers krijgen het na afloop van teleurstellende wedstrijden niet voor elkaar om de feiten te benoemen.

Veelal wordt er niet direct gewezen naar falend spel of gemaakte fouten maar wordt er met de mantel der liefde gewezen naar de volgende wedstrijd waarin het dan beter zou moeten gaan. Aanvoerder van Dijk en Memphis Depay spraken elkaar na afloop zelfs tegen en bonscoach Louis van Gaal voelde zich aangevallen door de NOS verslaggever toen er een vraag over de wissels gesteld werd. Slechts Georginio Wijnaldum kreeg het na afloop voor elkaar de vinger op de zere plek te leggen en te verkondigen waar het mis gegaan is.

Ook de niet gehele fitte Georginio Wijnaldum baalde na het teleurstellende gelijkspel tegen Montenegro. De voormalig PSV’er werd na iets meer dan een uur gewisseld en zag de ploeg in de slotfase een voorsprong van twee doelpunten verspelen. De wissel was vooraf afgesproken met van Gaal. “Ik was een dag goed ziek. Normaal heb je dan een paar trainingen nodig om weer helemaal fit te zijn. Maar ook als ik eruit ga, moeten we het uit kunnen spelen. Ik vind niet dat mijn wissel of die van Frenkie het verschil maakte, ik denk dat we genoeg spelers van kwaliteit hebben die dat kunnen oplossen. Dat hebben we nagelaten.”

Wijnaldum wijt de remise aan gemakzucht. “We speelden geen goede wedstrijd, maar stonden toch nog met 2-0 voor. In tien minuten geven we het weg, dus ik ben wel teleurgesteld. Ik was nog niet zover dat het WK al binnen was, maar ik had wel het gevoel dat we deze wedstrijd goed uit zouden spelen”, vertelt de middenvelder voor de camera van de NOS. Hij zag Oranje dramatisch spelen in de slotfase en baalde van het slappe spel van zijn teamgenoten.

“Ik denk dat we heel veel balverlies hadden, we liepen heel ver terug en we zetten ook niet meer goed druk, waardoor zij eruit kwamen. De tweede ballen waren voor hun, daardoor maakten zij twee goals. Ik denk dat het gemakzucht is en dat is heel pijnlijk. Ik denk dat we iets te ver waren met ons hoofd, zo leek het, dat we dachten dat we er waren”, aldus de middenvelder, die na afloop ook aangaf dat hij het beslissingsduel tegen Noorwegen ‘gewoon’ als basisspeler kan gaan spelen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here