Home Nieuws Alle lof voor uitblinker Rosario: ‘Ik denk dat deze manier van spelen...

Alle lof voor uitblinker Rosario: ‘Ik denk dat deze manier van spelen mij gewoon ligt’

769
0

Pablo Rosario is weer helemaal terug. De middenvelder maakt een sterke indruk en dat was te merken in Groningen.

De middenvelder heeft een belangrijke rol in het nieuwe systeem dat trainer Roger Schmidt heeft uitgedokterd en vooralsnog bevalt dat Rosario uitstekend.

Ook tijdens de uitwedstrijd bij FC Groningen speelde Rosario uitstekend. Cijfermatig was het zelfs bijzonder wat Rosario liet zien. Vrijwel alle ballen werden vlot vooruit gespeeld en het getoonde zelfvertrouwen was duidelijk waarneembaar bij de vorig jaar zo bekritiseerde middenvelder.

“Ik denk dat de manier van spelen mij gewoon ligt”, probeert de Amsterdammer bij FOX Sports zijn goede vorm te duiden. “Het spreekt me heel erg aan. De vrijheid die je als speler krijgt om te doen wat goed bij je past en daarin probeer ik de ballen zo veel mogelijk vooruit te spelen.”

Vorig seizoen was dat heel anders, zo wezen de diverse analisten daar zondagavond nog eens op. Diezelfde analisten hadden nu enkel lof voor de goed voorruitspelende Rosario.

“Dat was een ander systeem en een andere taak op het veld”, legt Rosario uit. “Dan speel je ook anders. Vorig jaar was ik er meer voor de controle en dan is het soms lastig omdat je bepaalde ideeën hebt en je kan ze niet uitvoeren. Dan kom je in een tweestrijd. Nu ben ik aan het genieten van het team en dat ik weer voor de punten mag spelen”, aldus Pablo Rosario, die samen met Boscagli de beste indruk maakte naast de andere ook goed spelende PSV’ers.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here