Home Nieuws Alex wil graag terugkeren naar Eindhoven en hoopt op Braziliaans talent: ‘Ik...

Alex wil graag terugkeren naar Eindhoven en hoopt op Braziliaans talent: ‘Ik hou het voor PSV in de gaten’

11551
0

Arsenal – PSV staat weer op de wedstrijdkalender. Arsenal – PSV betekent ook: Alex.

Het topaffiche doet bijna iedere PSV fan terugdenken aan tijden van weleer. Om precies te zijn maart 2007. 7 maart 2007. De dag van de glorieuze kopbal van Alex, alias de Tank van PSV. De grootse verdediger ging vorige week het gesprek aan met Voetbal International en blijkt nog altijd een vaste volger van PSV te zijn. We schrijven 2004 dat Alex zich via Chelsea bij PSV wist te melden om daar te beginnen aan grootse carrière.

Net zoals vele andere Brazilianen wilde ook Alex succesvol worden bij PSV en zo geschiedde. Maar niet voordat de reus uit Sao Paolo zich eerst verdiepte in de club en dus contact zocht met niemand minder dan Romario. Romario is in Brazilië nog altijd PSV en andersom is dat evenzo.

‘Ik kreeg via via zijn nummer. Hij was vroeger mijn idool, dus het was wel even apart om hem aan de lijn te hebben. Maar hij stelde mij gerust. Ik wist niet heel veel over Nederland en PSV, maar Romario was heel enthousiast over de club. Ik merkte dat later ook: PSV is een heel warme club, ook al spreek je niet direct elkaars taal. Romário had het ook over een restaurant in Eindhoven: El Patio Andaluz. De eigenaar daarvan sprak Portugees en veel Zuid-Amerikaanse jongens voelden zich daar thuis. Met Gomes, Jefferson Farfán en Robert hebben we daar vaak gegeten en gelachen’, zegt de inmiddels 40 jarige Alex over zijn gesprekken met Romario over PSV.

De Braziliaan zegt op de hoogte te zijn van de banden die PSV met Gomes heeft. Alex vindt het prachtig dat Gomes een officiële ambassadeurs functie heeft bij PSV. Tegen VI zegt de oud-topverdediger het een goede zaak te vinden dat Savinho voor PSV heeft gekozen. Op zijn beurt laat Alex weten dat er meer Braziliaans talent voor PSV moet kiezen. ‘Ik hou het voor PSV in de gaten’, zegt hij over de grote naam die PSV nog altijd heeft in Brazilië als het over de aantrekkingskracht van jong talent gaat

Zelf is hij voornemens om begin 2023 met zijn gezin naar Portugal te verhuizen. Tegen die tijd wenst hij met zijn gezin een keer terug te keren naar Eindhoven om zijn kinderen te kunnen laten zien hoe zijn eerste jaren in Europa en bij PSV verliepen. ‘Ik wil graag een keer terugkeren naar Eindhoven en naar de Herdgang om iedereen weer te kunnen zien en vrienden de hand te schudden. Zo kunnen mijn kinderen zien hoe het bij PSV was’, aldus Alex over zijn eerste jaren in Europa.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here