Home Nieuws Alex, nog altijd PSV’er: ‘Ik heb enorm genoten in Nederland’

Alex, nog altijd PSV’er: ‘Ik heb enorm genoten in Nederland’

1951
0

Alex Rodrigo Dias da Costa, beter bekend als Alex, voelt zich nog altijd PSV’er.

De Braziliaan met de prachtige voetbalnaam, kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij PSV. Alex volgt de club nog altijd op de voet.


Alex werd een publiekslieveling in Eindhoven, werd zeer gewaardeerd om zijn spel en kracht die hij in de ploeg wist te brengen. Alex speelde van 2004 tot 2007 bij PSV.

“Mijn tijd bij PSV was geweldig. Ik heb enorm genoten in Nederland. Al kwam ik ook weleens voor verrassingen te staan”, zegt Alex tegen voetbalblad ELF Voetbal.

Alex is inmiddels speler af en heeft de leeftijd van 38 bereikt. De Nederlandse taal is hij niet meer machtig. “In Eindhoven heb ik taalles gevolgd, maar alles is vervlogen. We begonnen die lessen destijds met bijna een compleet elftal. PSV trok in die periode veel buitenlandse jongens aan. Maar tijdens de taallessen waren we meer bezig met elkaar afbranden vanwege de prestatie op het veld dan met de taal leren”, aldus Alex over zijn periode in Eindhoven.

Vele PSV fans herinneren zich ook nog de geweldige goal die hij in de 1/8e finale tegen het Arsenal van Thierry Henry maakte. Op een vol Emirates stadion in Londen maakte Alex eerst een own-goal waarna hij in de tweede helft de trekker overhaalde en met een geweldige kopgoal de gelijkmaker binnen wist te knikken.


Facebook Comments