Home Nieuws Alderweireld ziet sterk PSV: ‘PSV heeft een stap vooruit gezet, het is...

Alderweireld ziet sterk PSV: ‘PSV heeft een stap vooruit gezet, het is fifty-fifty’

10
0

Tottenham Hotspur is de volgende tegenstander van PSV en de Londense club is inmiddels beducht voor de tegenstand van PSV. De Britten stellen dat PSV ten op zichten van vorig seizoen een stap voorwaarts heeft gezet.

De club uit Noord-West Londen won zaterdag de generale van West Ham United. Toby Aldereireld weet dat The Spurs een zware avond in Eindhoven wacht. “Het was een fantastisch begin van deze drukke periode”, doelt hij op de zege op West Ham United. “De wedstrijd tegen PSV is natuurlijk een must-win. We moeten goed voorbereid aan die wedstrijd beginnen, als we nog in leven willen blijven in de Champions League.”


Voor onder meer Toby Alderweireld betekent de wedstrijd tegen PSV een terugkeer in Nederland. De verdediger vindt dat PSV met ‘een beetje realismevoetbal: counterachtig en solide achterin’ goede resultaten behaalt. “Lange ballen naar Luuk de Jong, die sterk is. Lopende mensen, snelle spelers aan de zijkanten. Een heel gevaarlijk team, dat net als Oranje een stap vooruit heeft gezet. Zeker een geduchte tegenstander.”

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Alderweireld dat de ontmoeting met PSV ‘normaal gesproken fifty-fifty is. “Maar ik hoop dat onze kwaliteit uiteindelijk de doorslag geeft. Dan moeten we wel een hoog niveau halen. PSV zit echt in een sterke periode. Maar vanzelfsprekend verschijnen we vol geloof in eigen kunnen aan de aftrap”, zegt de Belg.


Facebook Comments