Home Nieuws “Al vanaf het begin voel ik me welkom bij PSV”

“Al vanaf het begin voel ik me welkom bij PSV”

8
0
Gaston Pereiro is gelukkig bij PSV en leeft zijn droom na, zegt hij in gesprek met Voetbal International. Zijn wonderschone doelpunten tegen Ajax zijn typische ‘ Pereiro goals’ gebleken. 
De Uruguayaan heeft zich razendsnel aangepast aan de wetten van het voetbal in Europa en maakt indruk met zijn techniek en balbehandeling. Toch zakt Pereiro nog vaak door de ondergrens en wisselt hele goede met hele slechte wedstrijden af.
“Ik leef mijn droom. Al vanaf het begin voel ik me welkom bij PSV en in Eindhoven, ik hou van de rust hier”, aldus Pereiro in gesprek met Voetbal International. Die rust was in zijn vaderland minder te vinden, zo stelt hij. “In Uruguay speelde ik voor Nacional. Als ik in Montevideo over straat loop, is de kans groot dat ik door fans van aartsrivaal Peñarol word uitgescholden of belaagd. Hier gebeurt dat niet, de mensen zijn veel relaxter. Heel fijn.”
Pereiro ziet echter ook wezenlijke verschillen in de jeugdopleidingen in Nederland en Uruguay. Volgens de aanvaller is het moeilijker om op te groeien in Uruguay, aangezien je veel meer op jezelf aangewezen bent. “Ik ging ’s ochtends naar school, daar at ik dan snel een hamburger, en ging ik door naar de training. Als de bussen niet reden, moest ik na de training naar huis lopen. Weer of geen weer. Eenmaal thuis had ik geen tijd voor mijn vrienden, het was eten en naar bed.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here