Home Columns Al naar beneden kijkend weet Armindo Bruma alsnog zijn marktwaarde te verhogen

Al naar beneden kijkend weet Armindo Bruma alsnog zijn marktwaarde te verhogen

8308
0

Armindo Bruma pakte dinsdagavond in het midden van Denemarken zijn moment van glorie en dat is natuurlijk erg positief te noemen.

Het zit Bruma bepaald niet mee als we zijn periode in Eindhoven in ogenschouw nemen. De snelle buitenspeler valt dit seizoen nog meer uit de toom bij PSV gezien de technische bagage van zijn medespelers en directe concurrenten op zijn positie.
Zijn balbehandeling, handelingssnelheid, technische capaciteiten in de kleine ruimte; het is allemaal onvoldoende te noemen. Zijn startsnelheid is meer dan op orde en met ruimte voor zich is Bruma een meer dan gevaarlijke speler. Maar daarna.. Eenmaal in die ruimte gelopen zijn het louter vraagtekens die er letterlijk en figuurlijk rond Bruma hangen want de buitenspeler weet het zelf ook vaak niet.

Het eerste wat in hem opkomt, is dat wat hij tot uitvoer brengt. Het is Bruma ten voeten uit. Wie de verfijnde techniek van Noni Madueke in ogenschouw neemt, of de balbehandeling van Cody Gakpo, kan niet anders dan concluderen dat Bruma ver achter blijft. Een voorbeeld daarvan was zijn wilde en woeste schot vanaf de linkerkant enkele minuten na zijn invalbeurt. Het betrof een schot zonder idee maar vooral een schot zonder techniek. Het gevolg was een flinke afzwaaier terwijl zijn medespelers op prima posities stond om iets te kunnen uitrichten wat de naam doelpoging of doelrijpe kans mocht gaan dragen.

Enkele minuten later legde Bruma aan de andere kant van het veld al zijn energie in een typische passeeractie maar kreeg het vervolgens niet meer voor elkaar goed te kijken alvorens hij de harde, maar op zich prima voorzet, van zijn rechtervoet liet vertrekken richting Yorbe Vertessen.

Drie keer is scheepsrecht, moet Bruma hebben gedacht bij zijn momentum na zijn dribbel richting de zestienmeter van Mydtjylland. Zonder op of om te kijken bleef Bruma zijn pad volgen. Bruma bleef ook naar beneden kijken en had daardoor geen zicht op de vleugels en de daar vrijlopende medespelers. Het eerste doel van Bruma was dan ook beslissend zijn en dat is natuurlijk gelukt met zijn schot vanaf de rand van de zestienmeter: 0-1.

Het is verder aan de keeper van Mydtjylland te danken dat Armindo Bruma al naar beneden kijkend, toch zijn marktwaarde wist te verhogen. Want zo werkt het nu eenmaal in het topvoetbal. Er komt altijd weer een nieuwe kans in de vorm van een nieuwe club. Hoe goed of slecht je ook presteert, wel of geen verfijnde balbehandeling hebt; er volgt altijd een nieuwe kans.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here