Home Nieuws Ajax-watcher en andere analisten en journalisten: PSV wordt kampioen, Ajax tweede

Ajax-watcher en andere analisten en journalisten: PSV wordt kampioen, Ajax tweede

941
0

De Eredivisie staat weer op het punt van beginnen en dat betekent dat de Eredivisieclubs dit weekend aan de eerste competitieronde beginnen.

PSV trapt onder Ruud van Nistelrooij af tegen FC Emmen en dat dienen natuurlijk meteen drie punten te zijn. Het beloofd een lange en spannende race om de landstitel te worden. Voor het gros van de journalisten en analisten is PSV zelfs titelfavoriet. Dat blijkt enkele oorzaken te hebben. De belangrijkste is dan toch wel de aanstelling van Ruud van Nistelrooij als trainer van de eerste selectie.

In medialand wordt er met veel respect en bewondering over de kersverse PSV trainer geschreven. PSV is de media-favoriet, stelt Voetbal International vast. Dat was vorig seizoen wel degelijk anders. Roger Schmidt had in zijn eerste seizoen niet zo veel indruk gemaakt en dus werd PSV niet als favoriet voor de landstitel 2021-2022 gezien.

Vorig seizoen voorspelden tien van de dertien analisten dan wel journalisten dat Ajax kampioen zou worden. Dat is dit seizoen wel anders. Zeven van de dertien prominenten als Hans Kraaij, Kees Jansma, Valentijn Driessen voorspellen dit seizoen een landstitel voor PSV. Ook Ajax watcher Freek Jansen denkt namens Voetbal International dat PSV het stokje van Ajax gaat overnemen. De Ajax club-watchter voorziet een moeizaam seizoen voor de Amsterdammers en denkt dat dit het juiste moment voor PSV is om de landskampioen van 2022 te onttronen.

Niet alleen Ruud van Nistelrooij zorgt voor enthousiasme maar ook de aankopen als Luuk de Jong, Guus Til en Walter Benítez zorgen voor positieve sferen in en rond PSV. Tel daarbij op dat Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré nog altijd PSV’er zijn en de hoge verwachtingen rond PSV zijn te verklaren. Dat de onderlinge verschillen nauwelijks klein zijn, werd vorig jaar al meermaals duidelijk in de onderlinge ontmoetingen tussen PSV en Ajax. Ook vorige week kreeg de regerend kampioen een flinke oorwassing te verwerken in eigen huis.

PSV watcher Rik Elfrink houdt zich op de vlakte en spreekt zich nog niet daadwerkelijk uit over de nieuwe landskampioen 2022-2023. In gesprek met PSV Inside schat Elfrink de kans op een landstitel voor PSV op 40% en een landstitel voor Ajax op 60%. Elfrink lijkt zijn mening te baseren op de financiële verschillen tussen beide clubs, die op het veld zoals gezegd nauwelijks zichtbaar zijn maar in de hoogte van de begroting nog wel degelijk meetbaar zijn.


Vorig artikelSambo vastberaden over toekomst bij PSV: ‘Met meerdere clubs gesproken, doel blijft doorbreken bij PSV’
Volgend artikelVan Nistelrooij heeft een fitte selectie maar PSV – FC Emmen wordt ook een wedstrijd van het rouleren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in