Home Columns Ajax verdediger benoemt PSV probleem

Ajax verdediger benoemt PSV probleem

35
0

Nick Viergever, enkele seizoen terug op de nominatie om de overstap naar PSV te maken, heeft in een interview in VI onbedoeld het probleem van het huidige PSV benoemd.

In Amsterdam is men nog altijd ziek van het verspelen van de titel. Viergever koos 3 jaar terug voor een overstap naar Ajax toen zowel PSV als Ajax interesse toonde. De oud Spartaan knokte zich in de basis na maandenlang bankzitten en werd onverhoopt deelgenoot van de Amsterdamse malaise in Doetinchem. Het verspelen van de titel lijkt in Amsterdam voorlopig wel een voorbode geweest te zijn voor een seizoen waarin vaak met scherp geschoten wordt. Natuurlijk, er zijn ook andere geluiden te horen, zoals de houding van Gudelje en Bazoer maar over het algemeen is de tendens bij de Amsterdammers een frisse tendens, gericht op presteren en focussen. Het doelsaldo van de Amsterdammers is een gevolg van het aanvallende en agressieve spel naar voren. Een situatie die in Eindhoven momenteel heel anders in elkaar steekt.

PSV maakt een uitgebluste, ongemotiveerde indruk en wordt regelmatig verweten mentaliteit en werklust tekort te komen. Viergever spreekt uit dat er brandend verlangen in de Amsterdamse spelersgroep aanwezig is. Iets wat het huidige PSV duidelijk ontbeert dit seizoen. Er is geen sprake van verlangen, eerder van verzadiging. Heeft de club er wel goed aangedaan om slechts één basisspeler te vervangen in de persoon van Jeffrey Bruma, is een veel gehoorde vraag. Viergever is in ieder geval duidelijk over ambitie en verlangen. In Eindhoven is het allemaal ver te zoeken en zijn spelers en trainer tevreden na een kansloze nederlaag in Madrid.

‘Het kampioenschap zou het jaar helemaal geslaagd hebben gemaakt. Nu zit er toch een litteken voor altijd. Ik denk er nog vaak aan. Als ik de naam De Graafschap hoor, hoop ik bij wijze van spreken nog steeds dat ze verliezen, hoewel we natuurlijk alleen onszelf de schuld kunnen geven’, vervolgt Viergever.

Nog steeds kan Viergever niet verklaren waarom niet Ajax, maar PSV, uiteindelijk met de schaal stond, schrijft Voetbal International. ‘Niemand die het wist. Ik zelf zoek niet naar een oorzaak, dan word ik knettergek. Nadat we thuis tegen FC Utrecht alsnog gelijk hadden gespeeld door die late penalty, dacht ik dat het kampioenschap binnen was. Wie niet? En dan gebeurt wat er in Doetinchem gebeurde. Ik vrees dat we het maar moeten accepteren.’ De apotheose van het afgelopen seizoen zorgt anderzijds ook weer voor een brandend verlangen. ‘We weten hoe het voelt het net niet te worden. Die pijn wil ik niet nóg een keer voelen.’


Vorig artikelPSV vertrokken uit Madrid
Volgend artikelPSV verwacht boete na actie onnozele fan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in