Home Nieuws Ajax td wijst naar PSV en Roger Schmidt bij presentatie Steijn, Stan...

Ajax td wijst naar PSV en Roger Schmidt bij presentatie Steijn, Stan Valckx adviseerde PSV Steijn te contracteren

7239
0

De nummer drie van de Eredivisie presenteerde Maurice Steijn als nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen en de seizoenen erna.

Dat voetbalminnend evenals als Ajax-minnend Nederland de wenkbrauwen fronst is niet het probleem van voetbalminnend Nederland dus daar besteden we niet al teveel aandacht aan. Wel lijkt de Amsterdamse keuze voor de Haagse trainer mede, en voor een klein deel welteverstaan, te zijn ingegeven door de periode Roger Schmidt bij PSV. De nieuwe technisch directeur van Ajax leek zich bijna te verontschuldigen na de vele vragen over het aanstellen van Maurice Steijn, zo zocht hij naar verklaringen en redenen de toch opmerkelijke aanstelling van Steijn te becommentariëren.

‘Kijk naar Roger Schmidt bij Benfica, die een totaal ander soort voetbal speelt dan hij bij PSV deed. Het ene sluit het andere niet uit’, klinkt het in Amsterdam.

Is PSV weer een stapje dichterbij de 25e landstitel na het aanstellen van de nieuwe maar zeer onervaren Ajax trainer? Het voelt min of meer hetzelfde als kalenderjaar 1992, toen PSV na twee prima jaren onder Bobby Robson Hans Westerhof aan wist te stellen als hoofdcoach van PSV. Westerhof had nooit eerder met grote voetballers gewerkt en kreeg het al snel aan de stok met Romario. Het bleek het begin van het einde te zijn.

Naar nu blijkt is de naam van Maurice Steijn ook intern bij PSV gevallen. Althans, daar zette oud-PSV’er Stan Valckx op in. In gesprek met AD Sportwereld laat hij zijn licht schijnen op Maurice Steijn, die hij graag bij PSV als opvolger van Ruud van Nistelrooij had gezien. Een paar weken geleden belde iemand van Ajax me over hem. Ik had zijn naam toen al bij PSV laten vallen”, aldus Stan Valckx.


Vorig artikelCody Gakpo, nieuwe spits van Oranje: ‘Je zou twee Gakpo’s in je team willen hebben’
Volgend artikelDe Boer razend benieuwd naar Xavi Simons in Oranje, analist lyrisch over trio Simons, Gakpo en Malen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in