Home Nieuws Ajax – PSV: Ook Jong PSV werd geanalyseerd door Ajax scouts: ‘We...

Ajax – PSV: Ook Jong PSV werd geanalyseerd door Ajax scouts: ‘We hebben ze goed bekeken’

2844
0

PSV was zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena op een minuut of 20 in de eerste helft na, heer en meester en kon zodoende eenvoudig de wedstrijd naar zich toetrekken.

De 3-5 uitslag was niet eens geflatteerd. De mannen van Ruud van Nistelrooij behoefden niet eens heel diep te gaan maar wisten soms toch eenvoudig door de defensie van de Amsterdammers te snijden. Het echte gas geven leek de ploeg van Van Nistelrooij te bewaren voor aanstaande dinsdag als PSV op bezoek gaat bij AS Monaco. Er was tegenstander Ajax echter veel aan gelegen de Cruijff Schaal in Amsterdam te houden. De Amsterdammers wisten zich terdege voor te bereiden en bleken PSV én Jong PSV uitgebreid te hebben bekeken ten einde meer te ontdekken over de speelwijze van Ruud van Nistelrooij.

In Amsterdams jargon heet 20 minuten aanvallend voetbal spelen al snel ‘de tegenstander wegspelen’, terwijl die tegenstander ook collectief kan besluiten even 20 minuten pas op de plaats te maken om vervolgens weer in de wedstrijd te komen. Juist die speelwijze hanteert Ruud van Nistelrooij als hem gevraagd wordt naar het tactische plan voor dit seizoen. Kortom, flexibiliteit hanteren en tactisch dusdanig groeien dat je daardoor een wedstrijd kan laten kantelen. Ruud van Nistelrooij weet precies welke kant hij op wil met zijn selectie.

En juist dat dacht men in Amsterdam te kunnen analyseren aan de hand van wedstrijden van Jong PSV. Dat bevestigde trainer Alfred Schreuder daags voor Ajax – PSV tegenover de verzamelde media. Schreuder en zijn scouts keken dan ook uitgebreid naar de inmiddels gespeelde wedstrijden van PSV 1 in de periode van voorbereiding. De Ajax scouts wilde niets aan het toeval overlaten en bekeken ook de wedstrijden van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, om te zien wat de accenten zijn die Ruud van Nistelrooij als beginnend hoofdtrainer aanbrengt in de wedstrijden die Jong PSV onder zijn leiding wist te spelen.

‘We hebben ze goed bekeken’, zei de trainer van Ajax vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen PSV. ‘Je ziet een ander PSV dan de voorbije jaren. Het ziet er goed en stabiel uit. Ik vond het ook leuk om wedstrijden van Ruud van vorig jaar bij Jong PSV te zien; om te begrijpen hoe hij dingen doet”, aldus Alfred Schreuder geciteerd door Voetbal International over Ajax – PSV.

Vorig artikelOok Van Nistelrooij geniet van invalbeurt Saibari, jonge aanvaller wacht veel kansen en speelminuten
Volgend artikelSelectie onderweg naar Zuid-Frankrijk, PSV verloor nog nooit een duel in Monaco