Home Nieuws Ajax – PSV | Marcel Brands staat pal achter PSV fans: ‘KNVB...

Ajax – PSV | Marcel Brands staat pal achter PSV fans: ‘KNVB meet met 2 maten’

1118
0

De kruitdampen rond Ajax – PSV zijn nog maar nauwelijks opgetrokken of de wedstrijd lijkt een fiks vervolg te gaan krijgen in de bestuurskamers van de KNVB in Zeist.

Marcel Brands en PSV zijn het namelijk niet eens met de opgelegde sanctie van 20000e naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Brands weigert namens PSV het schikkingsvoorstel te betalen en dat zorgt voor ophef bij de KNVB omdat er een ander pad gekozen moet gaan worden.

‘Ik vind dat als je zo’n besluit neemt, je met twee maten meet’, zegt Brands in gesprek met ESPN. ‘Dat heb ik ook aangegeven bij de KNVB. Er werd in dat duel om de Johan Cruijff Schaal van twee kanten gezongen. Wij irriteren ons daar aan. Ga achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust. Dat gebeurde niet van twee kanten. Je krijgt dan een rapport van de KNVB waarin het per minuut wordt weergegeven. Dan krijgt PSV deze straf en een boete. Aan de andere kant nul. Dat is moeilijk uit te leggen aan onze supporters’, zegt Brands, die daarmee sterk leiderschap toont en tevens opkomt voor de rechten en belangen van de PSV fans.

Marcel Brands vindt het raar en tegenstrijdig tegelijk dat Ajax niets te horen kreeg na het eerste duel van het seizoen in Nederland. ‘Er is niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat me er niet om dat Ajax gestraft wordt, maar hoe kan ik uitleggen aan de achterban dat er met twee maten gemeten wordt?’ Marcel Brands had contact met Halsema richting het tweede duel tussen Ajax en PSV. ‘Ik heb aan haar gevraagd of het Amsterdamse vak ook leeg bleef vandaag. Daarop antwoordde ze dat Ajax een aantal stadionverboden had uitgedeeld”, aldus Marcel Brands.


Vorig artikelGullit en van Halst raken niet uitgesproken over Luuk de Jong: ‘Ja sorry, Luuk was weer geweldig’
Volgend artikelArgentijnse topclub River Plate denkt aan miljoenentransfer Walter Benítez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in