Home Nieuws Ajax prominent verwacht forse winst PSV in bekerfinale, Heitinga vreest opnieuw fysieke...

Ajax prominent verwacht forse winst PSV in bekerfinale, Heitinga vreest opnieuw fysieke kracht PSV

1984
0

De bekerfinale en de drie opeenvolgende overwinningen van PSV op Ajax, hebben de achterban van de Amsterdammers duidelijk geen goed gedaan.

Althans, het heeft het vertrouwen van de Amsterdammers geen goed gedaan. Daar valt iets voor te zeggen want vier opeenvolgende nederlagen tegen PSV hakt er inderdaad in. De ploeg van Johnny Heitinga lijkt in verval te zijn en de aanvoerder van dienst zorgt er met zijn uitspraken niet voor dat de rust snel zal wederkeren. Tadic rept steeds over onvoldoende kwaliteiten in de selectie. Het is bepaald niet motiverend te noemen voor zijn medespelers.

Ajax blijkt de kopkracht van Luuk de Jong opnieuw te vrezen. De luchtmacht van PSV blijkt voor Ajax een obstakel te zijn, kunnen we uit de uitspraken van Heitinga concluderen. Ajax incasseerde dit seizoen bovendien al meer kopgoals dan in de vier voorgaande jaargangen samen. Ook de kopkracht van Guus Til wordt gevreesd.

“Ik heb het eerste kwartier vijf keer teruggekeken. We waren niet scherp. PSV kwam heel vaak in succesmomenten en wij maakten hele simpele fouten. We hebben drie corners tegen gekregen en in de omschakeling staan ze ook nog drie keer in onze zestien. Dat moeten we nu beter doen.” Aan de trainingen zal het daarbij niet liggen, denkt Tadic. “We hebben scherp getraind. Daarbij hebben we vooral de nadruk gelegd op details in het spelen met en zonder bal.”

Verder vielen er nog wat oneliners te beluisteren vanuit het Amsterdamse kamp. ‘Het energielevel is nog heel hoog. We zijn strijdbaar en moeten zondag een hecht collectief zijn. Iedereen praat nog over afgelopen zondag, maar we gaan nu een bekerfinale spelen. Dat is één wedstrijd, waarin we ervoor zorgen dat we als winnaar van het veld afstappen’, aldus Johnny Heitinga.

Ondertussen is het vertrouwen in een goed resultaat bij een deel van de achterban tot naar het nulpunt gedaald. Zo verwacht Ajax prominent Henk Spaan dat zijn club het opnieuw zal afleggen tegen PSV. PSV wordt dezer dagen dus opnieuw gevreesd. ‘Dan kun je bidden wat je wilt als Ajacied’, klinkt het na de 3-0 nederlaag én de nieuwe bekerfinale op de agenda.

Ook Frans Thomése, tafelgenoot van Spaan in de Podcast hard Gras, heeft geen vertrouwen in de club die hij volgt maar geen echte aanhanger van is. Op de vraag wat de uitslag van Ajax – PSV gaat worden antwoordt Spaan: ‘0-2 voor PSV’. Nico Dijkshoorn heeft ook een hard hoofd in de bekerfinale vanuit Amsterdams perspectief bekeken. ‘1-4 voor PSV’. Ook Dijkshoorn verwacht dat PSV dus gaat winnen, evenals tafelgenoot Suse van Kleef: ‘1-3 voor PSV. Ik zie Ajax zich niet oprichten en PSV wil het gewoon meer’, klinkt het, waarbij Thomése zelfs aanmerkt dat hij vorig onder de indruk was van de PSV aanhang, die de stemming en de sfeer in de Kuip voor een groot deel wisten te bepalen.

‘Vooral die PSV supporters’, wijst hij op de sfeer in de Kuip vorig jaar. ‘De Ajax aanhang is toch vaak wat blasé, klinkt het. ‘Die PSV supporters die gingen tekeer en dat vond ik toch wel een mooie ervaring’, aldus Thomése.


Vorig artikelZo kijkt Luuk de Jong naar de netten in de Kuip: Aanvoerder vraagt fans verstand te gebruiken
Volgend artikelBeeltenis Luuk de Jong op Koningsdag in Amsterdam | Gedrag Tadic in Eindhoven bespot door Henk Spaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in