Home Nieuws Ajax pakt PSV cadeautjes uit, Zoet wordt gespaard

Ajax pakt PSV cadeautjes uit, Zoet wordt gespaard

27
0

PSV delfde zondagmiddag het onderspit in de Amsterdam Arena en dat was totaal onnodig. Dat is feitelijk de conclusie van de topper tegen Ajax.

Het bewierookte Ajax viel qua spel erg tegen en PSV kon er in de eerste helft niet heel veel tegenover zetten. Na rust leek de ploeg wat uit de schulp te kruipen en hielp de onhandige en overschatte rechtsback van Ajax een handje mee. Daarna leek Ajax rijp voor de spreekwoordelijke slacht maar Bergwijn en Lozano konden de trekker helaas niet overhalen.


Vervolgens waren het cadeautjes van de laatste lijn van PSV die Ajax in het zadel hielpen naar de overwinning. Er is voor PSV echter niets aan de hand. Hoewel de ploeg achteraf bezien wellicht toch beter af was geweest met Pereiro in plaats van met een derde controleur, gezien de ruimte op het middenveld, leken de manschappen van Mark van Bommel na afloop geenszins geknakt of verslagen. PSV heeft een mentale tik gehad en Ajax de gegeven cadeautjes laten uitpakken maar de ploeg oogt krachtig en volwassen genoeg het restant van de nog te spelen wedstrijden in winst om te zetten.

In de diverse praatprogramma’s klonk er kritiek aan het adres van PSV en van Bommel maar er werd hier en daar ook een compliment uitgedeeld voor het ontregelen van het spel van Ajax. De ploeg wist Ajax namelijk prima te ontregelen en zorgde ervoor dat de kritiek op het matige spel van Ajax niet van de lucht was. Ajax was strijdbaar maar wat wil je ook met 4 centrale verdedigers in de laatste lijn.

De diverse analisten en praatprogramma’s verwachten nog steeds dat PSV de titel binnen zal spelen al zijn er ook wat twijfels links en rechts. Opvallend was dat Jeroen Zoet enigszins gespaard werd. Hier en daar klonk er toch kritiek aan het adres van Zoet, die zeer zeker in een mindere fase zit. Youri Mulder en Wim Kieft stelden dat een doelman ten alle tijden de baas moet zijn in het eigen doelgebied zodat misverstanden als met Schwaab niet kunnen gebeuren.

De goalie straalt nagenoeg weinig tot niets uit en pakt geenszins punten voor PSV. Het keepen lijkt Zoet momenteel niet best af te gaan. Technisch oogt het ook allemaal wat minder dan voorheen maar dat zou nog niet eens het grootste pijnpunt zijn als de keeper gewoon zou doen waar hij voor staat. Ballen tegenhouden. De serie tegendoelpunten in de uitwedstrijden tegen Emmen, Utrecht, Heerenveen en nu ook weer in Amsterdam zijn deels aan de doelman toe te schrijven.

Bij een groot deel van de PSV fans is Jeroen Zoet heilig en misstaat het om kritisch op de doelman te zijn. Zoet is immers al zes jaar eerste doelman van PSV maar behoudens een goed seizoen in de jaargang van de Champions League campagne tegen Atletico Madrid, is het vrij karig wat de doelman over een heel seizoen laat zien. Een speler als Denzel Dumfries wordt bij het minste of geringste uitgefloten maar bij Zoet is dat vooralsnog niet aan de orde.


Facebook Comments