Home Nieuws Ajax maakt werk van komst ’toplevel-spieler’ en OGC Nice-middenvelder Pablo Rosario

Ajax maakt werk van komst ’toplevel-spieler’ en OGC Nice-middenvelder Pablo Rosario

1866
0

Oud-PSV’er Pablo Rosario is nadrukkelijk in beeld bij Ajax.

Ajax denkt de middenvelder uit Almere komend seizoen te kunnen gaan gebruiken om het middenveld en de verdediging te versterken dan wel van stabiliteit te voorzien. We kunnen over Pablo Rosario niet zeggen dat hij met pek en veren de laan uit is gestuurd in de zomer van 2021 maar de gemiddelde PSV-fan had niet zo heel veel op met de middenvelder, die met enige regelmaat toch weleens werd uitgefloten.

Roger Schmidt liet met enige regelmaat merken erg blij te zijn met de via Jong PSV opgeklommen Rosario. Schmidt noemde Rosario dan ook geregeld een ’toplever-spieler’. Of Rosario tot die categorie spelers gerekend mag worden kan een ieder zelf bepalen. Wellicht heeft Rosario in het zuiden van Frankrijk de nodige stappen gezet in zijn ontwikkeling. B

escheidenheid kon Rosario in ieder geval niet ontzegd worden want de middenvelder uit Almere bleef immer rustig en hield zich vaak op de achtergrond. Ook negatieve kritieken dan gefluit van de tribunes lieten hem koud of beter gezegd, haalden hem niet uit zijn doen. Als het aan de leiding van Ajax ligt wordt Pablo Rosario binnenkort speler van Ajax. De 27-jarige middenvelder ligt tot medio 2025 vast bij OGC Nice, de oude club van trainer Francesco Farioli.

Hierdoor moet Ajax een transfersom betalen, al is nog niet bekend welke vraagprijs Nice hanteert. Rosario is in de afgelopen drie seizoenen uitgegroeid tot een belangrijke pion op het middenveld van Nice. Farioli raakte bij de Franse club onder de indruk van de voormalig PSV’er en onderzoekt nu dus de mogelijkheden om Rosario naar Amsterdam te halen. Enkele weken geleden werd Rosario ook al met Ajax in verband gebracht maar nu lijkt de Amsterdamse club daadwerkelijk te willen gaan doorpakken.

Volgens Voetbal International schijnt Rosario wel oren te hebben naar een terugkeer richting de Eredivisie. Het is nu afwachten wanneer Ajax een eerste bod neerlegt bij de leiding van Nice. Het is ook nog onduidelijk of de werkgever van Rosario wil meewerken aan een tussentijds vertrek van de middenvelder.

Rosario maakte enkele jaren deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. Hij werd echter te licht bevonden, waarna een avontuur bij Almere City FC volgde. Via Almere kwam Rosario terecht bij PSV, waarmee hij in 2018 kampioen werd en later onder toenmalig coach Mark van Bommel uitgroeide tot een vaste waarde op het middenveld. Onder Roger Schmidt raakte Rosario, eenmalig international van Oranje, zijn basisplaats kwijt.

Hierdoor koos de middenvelder medio 2021, ondanks een doorlopend contract bij PSV, voor een vierjarig contract bij Nice. In de afgelopen drie jaar kwam hij tot 113 wedstrijden, zonder daarin te scoren. Wel gaf Rosario vijf assists.


Vorig artikelSPECIAL | De PSV-jaren van Dries Mertens
Volgend artikelDuitse ex-international maakt Memphis Depay belachelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in