Home Nieuws PSV – Ajax nadert: ‘Ajax is niet uit het zicht van PSV...

PSV – Ajax nadert: ‘Ajax is niet uit het zicht van PSV verdwenen, daar ga ik niet in mee’

1022
0

Alles bepalend en/of beslissend gaat de topper tussen PSV en Ajax in Eindhoven niet worden maar feit is wel dat wedstrijd enorme belangen kent.

PSV treft Ajax volgende week zondag in het Philips Stadion, wat vermoedelijk geheel leeg zal blijven. PSV staat op de ranglijst boven de ploeg uit Amsterdam maar financieel liggen de verhoudingen iets anders. Dat het in voetbal dat niet altijd even veel zegt, is ook algemeen bekend en dat laat de ranglijst momenteel ook zien. PSV heeft een trainer die daar toch anders over denkt en feitelijk moeite heeft om met PSV in echte successen te geloven. Het deert de PSV directie allerminst want Roger Schmidt is en blijft kandidaat nummer één om volgend seizoen ook hoofdtrainer van de club te zijn.

De afstand tussen PSV en Ajax is lang niet zo groot en structureel als in andere voetballanden. Ajax boekt financieel juist incidentele successen omdat er middels Champions League gelden inkomsten gegenereerd worden. Een seizoen Europa League voetbal doet de financiële huishouding van de Amsterdammers ineen storten. Ook zaakwaarnemer Rob Jansen, die regelmatig voor zowel PSV, Ajax als Feyenoord op weet te treden, ziet geen grote verschillen in Nederland. De gevolgen zijn niet zo groot als hij gedacht, maar de impact van de coronacrisis is volgens zaakwaarnemer Rob Jansen wel degelijk voelbaar in de voetbalwereld. De topclubs in Nederland betalen ‘nog steeds prima’, zegt hij.

Kijkend naar PSV en Ajax redeneert hij als volgt: “Feyenoord heeft qua begroting altijd al onder Ajax gezeten. Ajax en PSV draaien financieel meestal om elkaar heen. Er zijn ook tijden geweest dat PSV wat dat betreft vooropliep. Nu is het andersom, maar PSV heeft al vaak bewezen op creatieve manieren de aansluiting weer te kunnen vinden. Dus ik ga niet mee in het verhaal dat Ajax uit het zicht van de andere topclubs is verdwenen”, besluit Jansen.

Jansen ziet als zaakwaarnemer van onder meer Ronald Koeman en Phillip Cocu dat ‘vooral de salariëring wordt aangepast’. “Met Barcelona als meest treffende voorbeeld, waar het financieel natuurlijk totaal uit de hand is gelopen”, vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. Ook de marktwaarde van spelers daalde. “Hoelang dat nog duurt, is moeilijk te zeggen. In Nederland wordt bij Ajax, PSV en Feyenoord overigens nog steeds prima betaald, hoor. Ik heb niet de indruk dat spelers en trainers daar voedselpakketten meekrijgen om te overleven.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here