Home Nieuws Ajax informeerde vlak voor Tottenham transfer naar voorwaarden rond Bergwijn

Ajax informeerde vlak voor Tottenham transfer naar voorwaarden rond Bergwijn

2478
0

Een speler het hoofd op hol brengen vlak voor een belangrijke periode of een belangrijke wedstrijd. Dat is een werkwijze die Ajax geregeld hanteert.

Ook AZ heeft al met regelmaat van deze onfatsoenlijke handelswijze van de Amsterdamse club van doen gehad. Namens PSV sprak Marcel Brands enkele jaren terug al eens zijn grote verbazing en irritatie uit ten tijde van de transfer van Luuk de Jong van Borussia Mönchengladbach naar PSV.


De deal tussen PSV en de toen Duitse werkgever van Luuk de Jong was nagenoeg rond, toen daar Marc Overmars nog een poging waagde middels een telefoontje naar de zaakwaarnemer van Luuk de Jong. De altijd zo kalme Marcel Brands was terecht des duivels.

Ajax heeft afgelopen week opnieuw laten zien dat het weinig fatsoen heeft en niets geleerd heeft van eerdere voorvallen. De Amsterdamse club heeft op het laatste moment een lijntje uitgegooid naar Steven Bergwijn. Daarmee hoopten de Amsterdammers meer te weten te komen over de beschikbaarheid van de 22-jarige aanvaller, aldus De Telegraaf. Het gekozen moment, net voor de topper tegen PSV, is geen toeval te noemen.

Bergwijn rondde deze week zijn transfer naar Tottenham Hotspur af. De Premier League-club uit noord Londen betaalt ruim dertig miljoen euro voor Bergwijn, die tot medio 2025 heeft getekend. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf heeft echter óók Ajax nog van zich laten horen. De Amsterdammers informeerden opnieuw naar de voorwaarden van een eventuele deal, die achteraf bezien natuurlijk op voorhand opnieuw kansloos was geweest.

“Het leek ook wel een beetje alsof Ajax een spel speelde om het hoofd van Bergwijn op hol te brengen, maar hem uiteindelijk niet te halen”, aldus Driessen over afgelopen zomer, toen Bergwijn ook genoemd werd bij Ajax. Hij speelde zes jaar in de Amsterdamse jeugdopleiding. “Nu heeft Ajax weer geïnformeerd naar de voorwaarden waaronder hij op te halen is.”

Uiteindelijk koos Bergwijn zélf voor een buitenlands avontuur en liet hij nog maar weer eens weten dat zijn gevoelens voor de club uit zijn geboortestad erg bekoeld zijn door uit te spreken dat hij genoten had van de uitschakeling in de Champions League door zijn nieuwe werkgever Spurs. “Het was de betrekkingen tussen Ajax en PSV sowieso niet ten goede gekomen”, besluit Driessen over het Amsterdamse rumoer.


Facebook Comments