Home Nieuws Ajax-fan redde leven van PSV’er: ‘Hij lag op een bankje en deed...

Ajax-fan redde leven van PSV’er: ‘Hij lag op een bankje en deed helemaal niks meer’

3237
0

Ajax-fan Bas den Brave groeide zondag uit tot absolute held in het Philips Stadion.

De supporter van de Amsterdammers redde het leven van een PSV-fan. Door een epileptische aanval van een man in het publiek moest er snel worden gehandeld.

Den Brave dacht geen seconde na toen er paniek uitbrak in het stadion en kwam direct in actie. Hij klom over de rand van de skybox en hielp de supporter van PSV.

“Ik zit al 22 jaar bij de brandweer, dit is gewoon je ding”, zegt Den Brave tegenover AT5. Even later keerde hij weer terug naar de skybox en ging verder waar hij gebleven was. “Het is je job. Ik zat alweer aan een bakkie thee en een bitterbal, we gaan gewoon weer door.”

“Er heerste paniek, mensen gooiden hun statiegeldbekers richting het veld en zwaaiden wild, alsof ze de aandacht wilden trekken. Op dat moment wist ik: er klopt iets niet.”

“Toen ik beneden kwam, zag ik iemand op een bankje liggen, die gewoon helemaal niks meer deed”, vervolgt Den Brave. “Hij had ook geen hartslag meer. Toen heb ik gezegd: ‘We moeten reanimeren.'”

Na zo’n vijf tot zes intense minuten kwam de man langzaamaan weer bij bewustzijn. “Dan weet je dat je het juiste hebt gedaan”, zegt Bas. “Uiteindelijk heeft hij, begeleid door een cardioloog, op eigen kracht naar de ambulance kunnen lopen.”


Vorig artikelPSV wil imponerende reeks tegen Heracles voortzetten bij fraaie mijlpaal Peter Bosz
Volgend artikelPSV ontvangt opnieuw geldboete van KNVB | straf voor wangedrag in Lens nog niet bekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in