Home Nieuws Ajax en Ten Hag werken als ‘een rode lap op een stier’...

Ajax en Ten Hag werken als ‘een rode lap op een stier’ bij Mark van Bommel

184
0

Begin met Mark van Bommel niet over Ajax of over aan Ajax verwante namen en personen. Dit ondervond Hélène Hendriks eerder dit seizoen toen de FOX journaliste over het Ajax van trainer ten Hag begon.

Van Bommels gezicht betrok van open en vriendelijk naar star en strak. Hendriks stopte meteen de vraagstelling en veranderde snel van onderwerp.

Erik ten Hag heeft gisteren ook aan den lijve ondervonden dat met van Bommel over Ajax praten niet zoveel nut heeft. De PSV trainer heeft gewoon helemaal niets met de nummer twee uit Amsterdam en laat dit vaak ook onbedoeld merken. Eerder hadden de twee coaches het ook al aan de stok tijdens PSV – Ajax, toen van Bommel ten Hag uitschold voor ‘matennaaier’.

Gisteren ging het opnieuw ‘mis’. Tijdens een door Voetbal International georganiseerd gesprek tussen bondscoach Ronald Koeman en de trainers van de topclubs uit de Eredivisie belandden Mark van Bommel en Erik ten Hag volgens het weekblad in een stevige discussie.

Van Bommel stelt dat Ajax een bredere selectie heeft dan PSV. “Ajax haalt twee spelers uit Engeland voor elk zeventien miljoen euro. Dat kunnen wij niet. De druk ligt bij Ajax, dat is ook heel normaal als je zoveel investeert. Maar wij willen natuurlijk ook kampioen worden en die druk leggen wij onszelf op.”

Ten Hag reageerde met: “Die lat kun jij voor ons niet leggen, want jullie hebben meer geïnvesteerd dan wij. Romero was de eerste, voor – ik geloof – tien miljoen, dan Gutiérrez voor acht en Dumfries en Angeliño…”

“En Behich en Sainsbury, en dan nóg zitten we ver onder jullie. Jullie hebben er twee gekocht en dan zit je meteen al op 35 miljoen. Of niet?”, reageerde Van Bommel op zijn beurt. “En laten we de salarissen van die spelers niet vergeten.”

“Tadic heeft minder dan twaalf miljoen gekost, Blind ongeveer zeventien en Tagliafico was vier miljoen”, aldus Ten Hag tenslotte.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here