Home Nieuws Ajax op de hoogte van spandoek jegens Brainport Eindhoven, KNVB start onderzoek

Ajax op de hoogte van spandoek jegens Brainport Eindhoven, KNVB start onderzoek

1131
0

De wedstrijd tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff Arena van vorige week zondag kan voor de Amsterdamse club nog een vervelend staartje krijgen.

Beide supportersgroepen hebben zich niet de gehele wedstrijd goed gedragen. Een deel van de PSV aanhang wist na de wedstrijd de toiletten in het uitvak te vernielen en de Ajax aanhang maakte zich voor de wedstrijd schuldig aan beledigende teksten op een spandoek.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat nu onderzoek doen naar het inmiddels veelbesproken spandoek. Op de tribune werd een doek ontrold met de tekst ‘Brainfart Aidshoven’, als verwijzing naar de sponsornaam Brainport Eindhoven. Het spandoek is gemaakt door het sfeerteam van Ajax en de club had dan ook contact met de makers voordat het doek af was. De definitieve versie zou hebben afgeweken van de versie die de club had goedgekeurd.

Het doek is na de wedstrijd al veelvuldig onderwerp van gesprek geweest, zo ook binnen de directies van de KNVB, PSV en Ajax. Ajax-directeur Edwin van der Sar bood de PSV directie zijn excuses aan. Ook trainer Erik ten Hag sprak zijn afschuw uit. Naar nu blijkt was de Ajax directie op de hoogte van het doek. Naar verluidt had de Amsterdamse club vooraf een conceptversie van het doek ingezien, maar was het niet op de hoogte was van de definitieve versie. Ajax kondigde inmiddels een gesprek met de makers van het doek aan.

Volgens het ANP gaat de aanklager betaald voetbal zich over het incident buigen en nader onderzoek verrichten. Een ‘schikkingsvoorstel’ lijkt de meest aannemelijke optie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here