Home Nieuws Ajax als nummer achttien terug naar Amsterdam? ‘PSV is enorm gedreven om...

Ajax als nummer achttien terug naar Amsterdam? ‘PSV is enorm gedreven om dat werkelijkheid te laten worden’

947
0

Het supersunday in de Eredivisie te zijn. De koplopers die strijden om de bovenste posities op de ranglijst met in de nabijheid subtoppers als AZ en/of FC Twente.

Dit jaar is er echter één verschil. Ajax doet niet mee en heeft hele andere zorgen waar het mee dient af te rekenen. De Amsterdammers hebben nog een wedstrijd tegoed en daarnaast nog een wedstrijd in Waalwijk uit te spelen dus de soep wordt wellicht niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend.

De problemen zijn echter groot te noemen in de hoofdstad. Ajax vertrekt over de A2 richting Eindhoven als nummer zeventien van de ranglijst maar keert mogelijk als nummer 18 over diezelfde ranglijst terug naar Amsterdam. De inhaalwedstrijd tegen Volendam moet nog maar gewonnen worden dus de zorgen zijn groot.

Aan PSV de eer die zorgen zondagmiddag nog wat groter te maken alsmede flink uit te vergroten. Want een 3-0 overwinning is mooi, een 4-0 overwinning komt in de buurt van een vernedering en een 5-0 overwinning of meer, valt al ruim in die categorie.

Of is een late 1-0 via binnenkant paal en het liefst net daarvoor nog een bal net over de linkerzijlijn waar de VAR over oordeelt dat de bolling van de bal de lijn nog net raakte, niet eigenijk veel leuker?

Hoe dan ook moet er gewonnen wonnen want we hebben een uitstekend doelsaldo te verdedigen. Oftewel, een vernedering is niet perse nodig waar Sjoerd Mossou van AD Sportwereld denkt dat dat in Eindhoven zo gewenst is.

Sjoerd Mossou stelt vooraf al vast dat PSV-Ajax eigenlijk geen echte topper is en daar heeft hij natuurlijk een punt. “Op basis van actualiteit en de stand op de ranglijst is FC Twente-Feyenoord de enige topper”, zegt hij in de AD Voetbalpodcast.

“PSV-Ajax is natuurlijk wel een wedstrijd waar je heel benieuwd naar ben, zeker vanwege de uitgangsposities”, stelt de AD Sportwereld-journalist vast.

“Het is niet uitgesloten dat Ajax achttiende staat na deze speelronde. Dat zou een unicum in de geschiedenis van het Nederlands voetbal zijn”, vervolgt de journalist.

“PSV is ongetwijfeld enorm gedreven om dat werkelijkheid te laten worden. Het is natuurlijk geen topper, de nummer één tegen de nummer zeventien, maar wel een wedstrijd waar je zondag echt voor gaat zitten”, aldus Sjoerd Mossou.


Vorig artikelOlivier Boscagli speelt zichzelf naar de Europese top én richting Les Bleus maar heeft één groot doel met PSV
Volgend artikelVerwachte opstelling tegen Ajax: Guus Til naast Luuk de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in