Home Nieuws Afscheidsinterview Roger Schmidt, die soms waardering miste: ‘Ze verdienen echt meer waardering’

Afscheidsinterview Roger Schmidt, die soms waardering miste: ‘Ze verdienen echt meer waardering’

710
0

Roger Schmidt heeft deze week definitief afscheid genomen van PSV. PSV TV ging nog een keer het gesprek aan met de Duitse trainer.

De scheidende trainer is opnieuw openhartig en geeft dat hij soms waardering miste in Nederland. Schmidt wijst dan vooral naar zijn spelers maar ene goed verstaander weet meteen dat de Duitser wellicht zelf ook wat erkenning miste. Schmidt is wel een teambuilder gebleken en spelers die uit beeld geraakten wisten onder zijn leiding weer op te krabbelen. Trots is Schmidt op zijn spelers en op de gewonnen Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker.

Schmidt beseft dat zijn uitspraken en keuzes niet altijd even populair waren bij de achterban en de media in Nederland maar de Duitser geldt nu eenmaal ook als een gepassioneerde trainer die zegt wat hij denkt. “Ik heb soms waardering voor de spelers gemist”, zegt hij in een afscheidsinterview met PSV TV. “Ik vind dat ze een fantastisch seizoen hebben gespeeld. Ze verdienen echt meer waardering, ook in de media.”

Schmidt is blij voor de geboden kans bij PSV en is trots op zijn werk in Eindhoven. De Duitser benadrukt ook dat de Nederlandse competitie een hele leuke als even sterke competitie is geworden. “In mijn ogen is de Eredivisie een prachtige competitie. Het niveau wordt onderschat”, aldus Schmidt, die daarbij wijst naar de Europese campagnes van de Nederlandse clubs. “En de laatste maanden heb ik ook kennis kunnen maken met de sfeer bij kleinere clubs. Die hebben ook fantastische supporters en hele mooie stadions.”

“Ik heb soms het gevoel dat Nederlanders te weinig waardering hebben voor hun eigen competitie”, besluit Schmidt, die vanaf de start van aankomend seizoen bij Benfica aan het roer staat.


Vorig artikelPSV kan met transfers van Gakpo en Sangaré een bedrag van 80 miljoen euro plus tegemoet gaan zien
Volgend artikelOp de hoogte blijven van de ins- en outs van PSV? Dan zijn deze apps een must-have!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in