Home Nieuws Afronden transfer Denzel Dumfries overstijgt transferinkomsten tot ruim boven 50 miljoen euro

Afronden transfer Denzel Dumfries overstijgt transferinkomsten tot ruim boven 50 miljoen euro

9556
0

PSV maakt een prima zomer door, zowel sportief als financieel staat de club er goed voor.

Niet alleen sportief staat het elftal van Roger Schmidt op de rails maar ook financieel gezien gaat het de club voor de wind deze zomer. John de Jong begon in mei al met het versterken van de selectie met belangrijke inkomende transfers. Al vroeg in het nieuwe seizoen, feitelijk voor de start van de voorbereiding, waren Andre Ramalho en Marco van Ginkel al binnenboord.

Even later kwam ook Davy Propper de selectie versterken en in mei werd Joel Drommel als vastgelegd. Het zorgde voor een prima basis en een gedegen start van de voorbereiding maar genoemde versterkingen vergden geen miljoeninvesteringen. De serie spelers Drommel, Mwene, Propper, van Ginkel en Ramalho vroegen een investering van amper 6 miljoen euro.

Met de inmiddels nodige uitgaande versterkingen heeft PSV een mooie als even duidelijke slag geslagen op de zomerse transfermarkt. PSV heeft na het afronden van de deal met Internazionale inmiddels al ruim vijftig miljoen euro aan transferinkomsten binnengehaald. PSV incasseert ruim 15 miljoen euro voor Dumfries.

De club verkocht eerder deze zomer Donyell Malen aan Borussia Dortmund voor ruim 30 miljoen euro en Pablo Rosario aan OGC Nice voor 6 miljoen euro. Tussendoor werd Joël Piroe aan Swansea City verkocht en dat bracht eveneens een transfersom van 2 miljoen euro in het laatje. De teller der transferinkomsten slaat dus behoorlijk in de plus door en dat zorgt voor tevreden gezichten op de burelen van het Philips Stadion.

De verwachting is verder dat Mo Ihattaren en Erick Gutierrez PSV ook snel gaan verlaten, waarmee opnieuw de nodige miljoenen mee gemoeid zullen zijn.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here