Home Nieuws Africa Cup gaat mogelijk niet door, PSV kan in dat geval in...

Africa Cup gaat mogelijk niet door, PSV kan in dat geval in januari over Ibrahim Sangaré beschikken

876
0

Er hangen momenteel veel vraagtekens boven de Afrika Cup, die normaal gesproken begin 2022 zou moeten worden gehouden.

De opmars van de Covid omikron-variant zorgt voor twijfels bij de Afrikaanse voetbalbond CAF maar ook bij de de landen die deelnemen en de clubs die spelers moeten afstaan. Namens PSV gaat het natuurlijk om Ibrahim Sangaré, die met zijn land Ivoorkust deelnemer is aan het Afrikaanse landen toernooi.

De Afrikaanse voetbalbond CAF overweegt de opties en zou in samenspraak met de bonden het toernooi kunnen annuleren. met het Franse medium RMC Sport. De verschillende landen en clubs zien de opmars van de omikron-variant als een groot gevaar voor hun eigen gezondheid en die van hun spelers en dus wordt er overwogen om het toernooi te cancelen.

Omdat er na afloop van het toernooi mogelijk weer met quarantaine rekening gehouden moeten, groeit de weerstand vanuit met name Europa tegen het doorgaan van het toernooi. Voor PSV zou dit gunstige gevolgen kunnen omdat Ibrahim Sangaré dan met de club mee naar het trainingskamp in Marbella kan afreizen, om zich daar op de tweede seizoenshelft te kunnen voorbereiden. Sangaré zou dan ook beschikbaar zijn voor de topper tegen Ajax eind januari.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here