Home Nieuws Aflopend contract van Shurandy Sambo lijkt een lastig dossier te gaan worden...

Aflopend contract van Shurandy Sambo lijkt een lastig dossier te gaan worden voor PSV

2700
0

Officieel gezien is Shurday Sambo uiteraard contractspeler van PSV 1 maar officiceus bleek Sambo dit weekend speler van Jong PSV te zijn.

Sambo reisde met Jong PSV af naar Engeland, naar Nottingham om precies te zijn, om in Nottingham met Jong PSV tegen de jong-ploeg van Nottingham Forest te spelen. Jong PSV won met een prima spelende Sambo, de eerste wedstrijd om de Premier League International Cup met 1-3 van Nottingham Forest. Kortom, de verdediger is multi-inzetbaar en speelde met PSV ook al minuten mee tegen Sturm Graz en op Ibrox tegen Rangers FC en in de thuiswedstrijd tegen Rangers bleek een invalbeurt ook goed uit te pakken.

Ook de competitiewedstrijd tegen Vitesse in Arnhem viel Sambo goed in. De verdediger kan bovendien ook op links uit de voeten, waardoor Peter Bosz vele opties heeft. Toch lijken er zich donkere wolken samen te pakken boven Sambo. Althans, boven zijn contractsituatie welteverstaan want de sterke verdediger heeft een aflopend contract waar best wat over te doen is.

En dus staat PSV voor lastige gesprekken met het management van Shurandy Sambo, schrijft het Eindhovens Dagblad. Eerder bleek FC Twente al nadrukkelijk in beeld te zijn voor een vervolgstap. De 22-jarige rechtsback besloot op het laatste moment af te zien van een transfer naar FC Twente, waardoor hij zijn laatste contractjaar is aangevangen.

PSV kreeg bijna één miljoen euro plus bonussen in het vooruitzicht gesteld van FC Twente. PSV en Technisch directeur Earnest Stewart besloten niet voor de mogelijke transfer te gaan staan en gaven Sambo toestemming voor de onderhandelingen met FC Twente. Op dit moment is Sambo niet de eerste keus voor trainer Peter Bosz. Sergiño Dest en Jordan Teze lijken tot op heden de voorkeur te krijgen boven Sambo, hoewel dat nog kan veranderen.

De regionale krant schrijft dat Sambo en PSV nu wat op te lossen hebben samen wat het aflopende contract aangaat. Eerdere gesprekken met het management van de verdediger verliepen niet zoals verwacht vanuit PSV kant bezien. ‘Beide partijen moeten een veer laten om tot een overeenkomst te komen en een transfervrij vertrek te voorkomen, zoals dat ook bij Isaac Babadi het geval is. Er is in beide gevallen volop belangstelling van buiten, waarbij buitenlandse clubs flinke scheppen geld beloven’, schrijft de regionale krant over de contractsituatie.

PSV heeft een contract tot en met de zomer 2026 voor Sambo gereed liggen. PSV zal financieel bezien niet veel verder kunnen gaan dan het huidige voorstel. Feit is dat Sambo een prima seizoen op Spangen bij Sparta kende en dus een sterkere onderhandelingspositie heeft dan voorheen. De club ziet zeker nog perspectief in Sambo om op termijn speler van PSV 1 te worden.


Vorig artikelBoudewijn Zenden over zijn vertrek bij PSV en waarom hij bedankte voor rol van assistent onder Bosz
Volgend artikelPSV tegen ‘nummer laatst’ Sevilla met Sergio Ramos en tegen Arsenal met aankopen Declan Rice, Kai Havertz en David Ray

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in