Home Nieuws Afellay vraagt om ‘beter voetbal’ PSV en reageert op uitspraken van Nistelrooij...

Afellay vraagt om ‘beter voetbal’ PSV en reageert op uitspraken van Nistelrooij over titelkansen PSV

2232
0

De koploper van de Eredivisie heeft nog slechts een enkele overwinning nodig en geeft dit seizoen vrijwel niets weg.

En dus wordt Feyenoord de terechte kampioen, hoewel vooraf niemand dat gedacht had. Hoe dan ook, de naderende titel is meer dan terecht te noemen. De laatste weken wordt er in de spelersgroep van PSV maar ook door trainer van Nistelrooij toch enigszins wat krampachtig gereageerd op de titelkansen. Steeds wordt er opnieuw uitgesproken dat zolang het niet beslist is, men er in blijft geloven. Die houding wekte afgelopen weken enige verbazing bij menig analist want Feyenoord was eigenlijk na de 2-3 overwinning in de Johan Cruijff Arena al vrijwel zeker van die landstitel.

Afgelopen week zei Ruud van Nistelrooij opnieuw dat het nog steeds niet beslist was. En dus volgden weer de nodige reacties over die uitspraak. Zo denkt Ibrahim Afellay niet dat Ruud van Nistelrooij heel erg serieus was toen hij zaterdagavond aangaf nog altijd te hopen op puntenverlies van Feyenoord. Afellay denkt dat van Nistelrooij de uitspraak met een knipoog deed.

“Dit zal ook wel lacherig bedoeld zijn”, zegt Afellay bij de NOS over de uitspraken van de trainer. “Iedereen weet wel dat Feyenoord kampioen gaat worden. Ik vond PSV helemaal niet goed spelen overigens. Het was ook niet voor niets dat Van Nistelrooij twee keer wisselde in de rust.”

“Bij PSV hebben we vaker aangegeven dat het voetbal van achteruit ontbreekt”, gaat Afellay verder. “PSV heeft allesbehalve een duidelijke lijn in de speelstijl, maar wat PSV wel heeft is dat Van Nistelrooij er een bepaalde onoverwinnelijkheid in heeft gekregen. Ze zijn, in alle competities, inmiddels al 14 wedstrijden ongeslagen”, klinkt het.

Afellay gaat verder en blijkt wel perspectief te zien onder van Nistelrooij. “Dat is super knap, maar PSV zal wel de stap moeten maken naar beter voetbal om een rol van betekenis te gaan spelen in het kampioenschap en in Europa. Daar zal in de komende transferwindow ook de nodige kwaliteit aan toegevoegd moeten worden”, aldus Afellay.


Vorig artikelNoa Lang gelinkt aan transfer naar PSV: ‘Daar zou hij wel passen ja’
Volgend artikelSam Lammers degradeert met Sampdoria naar Serie B, licentie in gevaar | Strootman promoveert met Genua

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in