Home Nieuws Afellay hard voor Mo Ihattaren: ‘Niet naar het buitenland, maar AZ of...

Afellay hard voor Mo Ihattaren: ‘Niet naar het buitenland, maar AZ of Feyenoord’

6961
0

Mo Ihattaren houdt alweer enkele dagen de gemoederen flink bezig.

Ook de heren analisten van Studio Voetbal kunnen er allen niet bij hoe het zo fout heeft kunnen lopen voor de middenvelder. Ibrahim Afellay spreekt Ihattaren niet en komt hem in het Utrechtse ook niet tegen. Maar Afellay heeft wel een paar adviezen voor de middenvelder.


“Het gaat van kwaad tot erger”, begint Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. “Over zijn houding gaan de wildste verhalen rond. Hoe ver kan hij nog zakken? We hoopten echt allemaal dat we er een groot voetbaltalent bij hadden, maar topvoetbal is ook een topmentaliteit hebben en professioneel gedrag vertonen. Ihattaren krijgt dat niet voor elkaar. Het wordt ingewikkeld als je niet luistert naar mensen die het goed met je voor hebben.”

Afellay zag het al eerder fout gaan en waarschuwde voor deze rampspoed. “Jongens van die leeftijd moeten überhaupt niet naar het buitenland gaan. De Eredivisie is de ideale competitie om jezelf te ontwikkelen”, stelt de oud PSV’er vast. Afellay denkt dat een club in Nederland veel beter is voor Ihattaren.

Theo Janssen denkt te weten dat het in trots en eer zit om niet voor een kleinere club te spelen. “Hij wil hogerop, terwijl je van tevoren weet: gaat ‘m niet worden.”

“Uiteindelijk gaat het toch om de voetballer?”, werpt Afellay tegen, die een suggestie doet voor een Nederlandse club. “Je moet met de juiste mensen om je heen een weg uitstippelen, zodat je jezelf ontwikkelt. Deze jongen zou toch niet hebben misstaan op de rechterkant van AZ of Feyenoord?”