Home Nieuws Afellay gaat door na een tegenvallend jaar PSV: FC Utrecht lijkt de...

Afellay gaat door na een tegenvallend jaar PSV: FC Utrecht lijkt de ideale vervolgstap

1661
0

De PSV familie neemt afscheid van kind van de club Ibrahim Afellay.

Maar dat betekent niet dat de carrière van de Utrechter al ten einde is. Afellay is populair in Eindhoven maar dat was hij afgelopen 10 jaar niet overal.


In Barcelona was men ook gesteld op een leergierige jonge middenvelder maar de clubs na FC Barcelona zijn minder te spreken over de aanwezigheid en mentaliteit van de aanvallende technische middenvelder.

Afellay was bepaald niet populair bij zijn Schalke collega’s toen hij daar de kleedkamer binnenstapte. Zijn verblijf was kortstondig want er volgde een zware blessure. Echter zagen ze dat Afellay weinig betrokkenheid toonde richting zijn ploegmaten en nieuwe tijdelijke werkgever Schalke’04.

Afellay kwam zelden opdagen en was maanden niet te vinden in zijn nieuwe omgeving. Een latere periode bij Olympiakos liep ook op weinig uit waarna Stoke City uitkomst bood. Daar werd het contract van Afellay plotseling tijdens het seizoen zomaar ontbonden. Er doen daarover verschillende verhalen de ronde.

Toch gaat Afellay na zijn jaarcontract bij PSV nog niet stoppen. Wat wil de middenvelder nog en bij wat voor club zou hij nog van waarde kunnen zijn? FC Utrecht lijkt op voorhand de ideale club voor de middenvelder,  Dichtbij huis kan hij de club uit zijn geboortestad dienen en jonge talenten op weg helpen in hun carrière.

Het is algemeen bekend dat voorzitter Frans van Seumeren graag Utrechtse jongens voor zijn club laat spelen. Toenaderingen Wesley Sneijder te bewegen voor een terugkeer waren bijna succesvol maar Sneijder koos voor eerder een Quatarees avontuur en later voor het stoppen met profvoetbal.

Oud collega international Khalid Boulahrouz begrijpt volledig dat Ibrahim Afellay nog niet stopt na zijn breuk met PSV.

Afellay voelt zich weer fit na drie zware knieblessures maar zijn spel hield toch niet bepaald over afgelopen maanden. Afellay bleek flink trager te zijn geworden en zijn wendbaarheid heeft een deukje opgelopen naar mate de jaren en de blessures elkaar wisten op te volgen.

“Genoeg spelers zouden zeggen ‘ik kap ermee’. Er komt heel veel bij kijken om nog te kunnen doen wat hij doet, daarvoor moet je een enorm vertrouwen in je lichaam hebben”, reageert Boulahrouz in De Telegraaf.

“Men kan zeggen dat het niet meer is wat het was. Maar het kan áltijd beter en zo zal hij nog steeds denken. Dat begrijp je als je hem zag trainen. Altijd álles ging op honderd procent. Hij heeft de kwaliteiten en ervaring nog ergens een rol van betekenis te kunnen spelen.”

Boulahrouz maakte Afellay op de drie eindtoernooien van 2008, 2010 en 2012 mee. “Hij beheerste op koppen na echt alle facetten, een totaalvoetballer. Op een gegeven moment zag je daar dat hij enorm gegroeid was. Wesley Sneijder werd toen hij van Ajax naar Real Madrid trok nog een paar klassen beter. Ook Afellay groeide ontzettend en werd een voetbalmachine”, aldus de respectvolle generatiegenoot Boulahrouz over PSV’s pareltje van de inmiddels befaamde jeugdopleiding.


Facebook Comments Box