Home Nieuws Afellay en Jonathan Reis halen herinneringen op aan beruchte 10-0 overwinning

Afellay en Jonathan Reis halen herinneringen op aan beruchte 10-0 overwinning

422
0

Mo Ihattaren was pas 8 jaar oud, Mario Gotze was 18 jaar oud en Gody Gakpo had de leeftijd van 11 jaar.

In oktober 2010 was Feyenoord tegenstander van PSV en kreeg de ploeg uit Rotterdam een ongekende nederlaag te verwerken. De uitslag van 10-0 ging de hele wereld over.


Ibrahim Afellay en Jonathan Reis blikken in gesprek met ondermeer het Eindhovens Dagblad terug op de historische dag. “Het is een resultaat dat je altijd bij zal blijven”, zegt Afellay tegen de NOS. “Met oud-ploeggenoten heb je het er nog wel eens over. ‘Weet je nog, die beruchte middag?‘ En dan komen de verhalen en herinneringen.”

“We zijn natuurlijk wel in het zadel geholpen”, begint Afellay over de snelle rode kaart. “Maar vanaf het moment dat het 7-0 werd scandeerde het publiek ‘tien, tien, tien‘ en was er veel vermaak. Toen zijn we er echt naar op jacht gegaan.”

Dat was niet om Feyenoord te vernederen, wil Afellay graag kwijt. “Als je in de wedstrijd zit, denk je niet na of je de tegenstander wel of niet aan het vernederen bent. Je kunt het publiek veel goals geven, dan moet je dat niet nalaten. Een topper tussen PSV en Feyenoord die in 10-0 eindigt, dat gaat nooit meer gebeuren.”

Ook Jonathan Reis is en blijft trots op de overwinning waar hij zelf een belangrijke rol in wist te spelen. “Ik ben supertrots op de 10-0”, zegt Reis, die zich alles nog kan herinneren. “Het was een perfecte hattrick. Met links, rechts en het hoofd. Die middag is in Nederland de voetbalgeschiedenis ingegaan en dat voelden we meteen aan. Ik ben ongelooflijk blij dat ik van dit stukje historie deel uit mag maken. Het maakt me blij”, besluit Reis in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Facebook Comments