Home Nieuws Ibrahim Afellay blikt terug op PSV jaren onder Guus Hiddink en Ronald...

Ibrahim Afellay blikt terug op PSV jaren onder Guus Hiddink en Ronald Koeman

68
0

In het programma ‘De Jaren van Perez’ gaat FOX Sports-analist Kenneth Perez langs diverse spelers met wie hij samen op het veld heeft gestaan. Één daarvan is huidig PSV aanvoerder Ibrahim Afellay. 

Afellay spreekt over de keuze voor Oranje of Marokko. “Het was een moeilijke beslissing. Wat heel veel mensen vergeten is dat veel jongens niet echt de keuze hebben”, vertelt Afellay.

“Wat je ook beslist, je zal altijd wel kritiek krijgen. Dus het is sowieso nooit goed. Het belangrijkste is dat jij een keuze maakt waar je achter staat en waar jij goed mee kan leven. Dan heb je altijd de goede keuze gemaakt. Ik sta achteraf achter mijn keuze.”

Ronald Koeman speelde ook een rol in de carrière van Afellay. “Koeman is een charismatische man, maar hij had ook autoriteit en was tactisch sterk. Hij kon altijd resultaat halen en dat heeft hij bij al zijn ploegen bewezen.”

Het was Guus Hiddink waar Afellay onder debuteerde. “Een hele menselijke trainer. Hij wist ook van mijn thuissituatie en uit wat voor een omgeving ik kwam. We hadden het thuis niet breed en ik speelde heel lang op een jeugdcontract. Toen Hiddink daar kennis van kreeg heeft hij er gelijk werk van gemaakt om een profcontract voor me te regelen.”

Perez oppert dat Afellay vroeger een rustige, neergebogen jongen was. “Ik was een hele jonge speler in die tijd. Ik had niet echt leeftijdsgenoten in de groep toen”, zegt Afellay over die periode.

“Nu ben ik niet meer zo. Het heeft ook met ervaring te maken, ik word ouder en heb in verschillende landen gewoond. Daar ontwikkel je ook van.”

“Scoorde je genoeg voor jouw gevoel?”, vraagt Perez aan Afellay. “In mijn laatste seizoen bij PSV wel. Maar ik ben meer een voorbereidende speler. Ik ben iemand die het spel vloeiend wil laten lopen.” Met PSV werd de middenvelder vier keer op rij kampioen. “Een mooie tijd was dat”, besluit Afellay.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here